Leones zonder puntenverlies na overwinning op Alverna

BENEDEN- LEEUWEN - Afgelopen zondag is Leones in een thuiswedstrijd erin geslaagd om de koppositie vast te houden. Met een 2-0 overwinning op streekgenoot Alverna staat Leones nu met negen punten uit drie duels samen met Woezik op de eerste plaats.

Het eerste deel van de wedstrijd was voor de gasten uit Alverna. Leones werd teruggedrongen op eigen helft en de ploeg was slordig in de opbouw. De thuisploeg loerde echter op de omschakeling en kwam hier meerdere malen gevaarlijk uit, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het spelbeeld kantelde enigszins toen Leones beter ging voetballen, en daardoor meer kansen wist te creëren. Zo waren de Leeuwenaren na twintig minuten spel erg dichtbij de openingstreffer, maar doelman Robert Zaalman lag ditmaal in de weg. Ook vlak voor rust waren de geel-zwarten dichtbij de 1-0, maar twee grote kansen voor Stefan de Jong bleken niet genoeg om de brilstand van het scorebord te doen verdwijnen.

Ook in de tweede helft was Leones sterk aan het spelen. Alverna wist nauwelijks grote kansen te creëren, en als dat al gebeurde lag Noud Koppers met goed keeperswerk in de weg voor de Wijchenaren. Het speelbeeld werd harder in het tweede bedrijf, er werd hard gespeeld om elke bal. Ook waren er kleine opstootjes tussen de spelers van beide partijen, hetgeen ervoor zorgde dat er meer spanning op de wedstrijd kwam te staan. Leones bleef echter, met mooi voetbal, op de overwinning spelen en na een ruim uur spelen wist Jake van der Ven de ban te breken door met een bekeken schot doelman Zaalman te omzeilen. 1-0. Ondanks dat Alverna een aantal keren gevaarlijk leek te worden in het laatste kwartier stond de Leones defensie zijn mannetje. Het Lauwse duo bestaande uit Floris Florussen en Bram van Tiem wist met hard, maar correct, voetbal de aanval van Alverna onschadelijk te maken. In blessuretijd werd de wedstrijd beslist toen Stefan de Jong van dichtbij aantekende voor de 2-0.

Door deze overwinning heeft Leones nog het maximale aantal punten weten te behalen. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Unitas '30 uit Etten-Leur op het programma.