DIO'30 speelt met 1-1 gelijk tegen Varsseveld

DRUTEN - DIO'30 heeft in de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Varsseveld. Gezien het beeld van de wedstrijd en terechte uitslag want in de eerste helft waren de bezoekers sterker en de tweede helft was voor DIO'30.

Bij DIO'30 geen wijzigingen in de basis elf ten opzichte van vorige week tegen SDOUC. Op een nat sportpark de Gelenberg begon Varsseveld aanvallend aan de wedstrijd en dit leverde een kans op voor Lucas Breukelaar. Zijn schot ging naast het doel Bij de eerste goede aanval van DIO'30 was het meteen raak. Luc Verhoeven wist met een goede pass Dani Bloemberg vrij voor de keeper te zetten en die maakte geen fout en schoot de bal in de verre hoek, 1-0. Heel lang kon DIO'30 niet van de verkregen voorsprong genieten want binnen 10 minuten kwam Varsseveld op gelijke hoogte. Een voorzet van Lennart Rooks vanaf de achterlijn werd vlak voor het doel ingeschoten door Brian Hogeweide. Een paar minuten later wist Mathijs Neleman van grote afstand de bal over de uitgekomen Dennis Amati te schieten maar de bal ging gelukkig voor DIO'30 ook over het doel. Het werd ook even gevaarlijk toen de scheidsrechter Varsseveld een indirecte vrije trap in het strafschopgebied toekende wegens een vermeende terugspeelbal. Dit leverde niet meer op dan een corner en de corner leverde verder ook geen gevaar op.

Na ongeveer een half uur spelen was er een grote kans voor Lennart Rooks die naast schoot. DIO'30 wist zich geen raad met Varsseveld dat erg fysiek speelde en zelf bij ieder contact schreeuwde om een overtreding. Vooral in de slotfase van de eerste helft kreeg DIO'30 de bal niet weg van de eigen helft en speelde erg slordig. Veel ballen werden direct weer ingeleverd bij de tegenstander. Kansen waren er nog voor Mathijs Neleman die zijn schot gepakt zag worden door Dennis Amati en een schot van Jeremy Hoppema ging voor langs. Na rust was Nils Goertz in het veld gekomen voor Emir Tiganj. Door deze omzetting had DIO'30 meer controle over de wedstrijd en dit leverde meteen al gevaar op. Brian Croonen kon echter net niet bij de bal na een voorzet van Dani Bloemberg. DIO'30 was ook feller en kreeg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Na een voorzet van Luc Verhoeven werd een schot van Brian Croonen net voor de lijn tot corner verwerkt. Uit die corner werd een kopbal van Joram Pijl ook gekeerd en een minuut later schoot Brian Croonen in het zijnet. Halverwege de tweede helft werd een schot van Giovanni Leidelmeyer na een goede actie gepakt door doelman Joost Riewald.

Met nog 20 minuten te spelen ongeveer lag de wedstrijd even stil. Aanleiding was een vervelende botsing bij een hoge bal tussen Dani Bloemberg en de doelman. De spits van DIO'30 werd geraakt aan het hoofd en bleef stil liggen. Na een korte behandeling verliet hij per brancard het veld en voor hem kwam Dadier Casal in het veld. DIO'30 was duidelijk even van slag door dit voorval en dit leverde wat kansen op voor Varsseveld. Daarna pakte DIO'30 de draad al snel weer op. Een schot van Brian Croonen ging net naast. Toch waren er ook nog wat kansjes aan de andere kant. Dave Ankersmit schoot naast en een schot van Lucas Breukelaar werd gepakt door Dennis Amati. Glenn Dibbets was even later dichtbij en treffer. Een hard schot werd met moeite door Joost Riewald tot corner verwerkt. De laatste kans voor de bezoekers was voor Wouter Buevink maar zijn schot ging ver naast. In de blessuretijd, die gezien het eerdere oponthoud wat aan de korte kant was, had de bal zomaar op de stip gekund voor DIO'30. Glenn Dibbets kwam ten val nadat hij op volle snelheid het strafschopgebied in ging en daarbij licht werd aangetikt. De scheidsrechter zag hier echter niets in waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

Beide ploegen konden daar wel vrede mee hebben en DIO'30 kan met name op basis van de tweede helft vol vertrouwen uitkijken naar de komende wedstrijden. Na 3 wedstrijden is er nu dus 1 gewonnen, 1 verloren en 1 gelijkgespeeld. Hierdoor staat DIO'30 nog net in het linker rijtje. MASV, de andere promovendus, is de enige ploeg die nog alle 3 de wedstrijden wist te winnen. Volgende week zondag gaat DIO'30 op bezoek bij Eendracht'30. De ploeg uit Mook werd een seizoen eerder kampioen van de derde klasse D en wist zich vorig seizoen te handhaven in de tweede klasse. Eendracht'30 verloor de eerste wedstrijd van MASV maar wist daarna 2 maal ruim te winnen.

De wedstrijd Eendracht'30 – DIO'30 begint om 14.00 uur. Het eerst zaterdag elftal van DIO'30 verloor ook de derde wedstrijd. Thuis werd met 5-1 verloren van OBW. Het Drutense doelpunt werd gescoord door Mike Beck. Komde zaterdag gaat DIO'30 zaterdag 1 op bezoek bij Cito in Oss. Die wedstrijd begin om 14.30 uur.