Een voorbeeld van een gekleurde buitengevel in Beneden-Leeuwen.
Een voorbeeld van een gekleurde buitengevel in Beneden-Leeuwen. Foto: John van Gelder

Buitengevel in kleur is helemaal in

Zaken

Steeds vaker wordt de buitengevel voorzien van een muurverflaag. Een buitengevel in kleur is namelijk helemaal in. Ook worden steeds meer buitengevels van nieuwbouwwoningen afgewerkt met een stuclaag of voorzien van buitengevelisolatie, die vervolgens afgewerkt wordt met een verflaag in kleur. Global Paint Professional uit Boven-Leeuwen ontwikkelde een duurzaam gevelmuurverf-systeem, dat jaren mee kan en niet vaak overgeschilderd hoeft te worden.

Het zogeheten Façade Pearl gevelsysteem, dat bestaat uit een impregneer, een primer en een matte muurverf is een compleet muurverfsysteem. Het Façade Pearl gevelsysteem is toepasbaar op verschillende minerale ondergronden, zoals metselwerk, kalkzandsteen, cementgebonden pleisters en beton.

Nieuwe standaard

Het Façade Pearl gevelsysteem is dé nieuwe standaard in gevelbescherming voor buiten. 'Hiermee kunnen we een projectgebonden advies geven, dat als leidraad fungeert voor de opdrachtgever, de aannemer en de schilder', aldus Fred van Gelder, van Van Gelder voor Verf & Wonen uit Beneden-Leeuwen. Na de keuze voor het juiste verfsysteem stopt de samenwerking niet, maar begint deze pas. Door een juiste projectbegeleiding voor, tijdens en na de uitvoering wordt de kwaliteit en duurzaamheid gewaarborgd.

Triple Guard Technology

Het geheim achter de duurzaamheid van het Façade Pearl gevelsysteem is de Triple Guard Technology, die bestaat uit een unieke combinatie grondstoffen. Zo zorgen siliconen dat vocht niet in de gevel kan dringen, maar vuil wel gemakkelijk wegspoelt. Vocht kan echter wel naar buiten, waardoor stenen en isolatie beter bewaard blijven.

Voor meer informatie staan de medewerkers van Van Gelder voor Verf & Wonen, Zijveld 12 in Beneden-Leeuwen, graag voor u klaar.