Paul ten Haaf.
Paul ten Haaf. Foto: Jörgen Caris

Vertrekkend raadslid Paul ten Haaf: 'Plan Asdonck niet goed onderbouwd'

Politiek

BEUNINGEN – Paul ten Haaf was negen jaar raadslid voor de VVD maar maakte afgelopen dinsdagavond zijn afscheid bekend tijdens meteen zijn laatste raadsvergadering. 

Voor zijn omgeving een totale verrassing maar hij liep er zelf al een tijd mee rond. 'De combinatie van mijn nieuwe baan en het raadswerk is zo af en toe moeilijk verenigbaar. Beide vragen tijd en aandacht en dat soms op dezelfde momenten', zo vertelt Ten Haaf.

De VVD'er kwam zo'n tien jaar geleden in de politiek door een cursus die de gemeente aanbood. Hij zag in die tijd heel veel onderwerpen voorbij komen. Een aantal hadden zijn speciale aandacht zoals Breed, nu opgegaan in het Werkbedrijf. In de laatste jaren heeft zich dat verbreed naar aandacht voor de Samenwerkingsverbanden en Gemeenschappelijke Regelingen (GR). 'Als gemeente kunnen we het niet meer alleen, samenwerking is een must. Er gaat ook veel geld in om en mijns inziens kun je daar invloed op houden, al zul je als raadslid en/of commissielid dan heel actief aan de slag moeten hiermee', zo zegt Ten Haaf die ook wel minder prettige dossiers voorbij zag komen.

'De aanbesteding van de Beuningse Plas, het tekort wat daardoor ontstond en de bezuinigingen die we als gemeente door hebben moeten voeren, kun je misschien wel als dieptepunt beschouwen. Zeker voor het verenigingsleven en voor kunst en cultuur', zo erkent de VVD'er.
Speciale aandacht had Ten Haaf voor, en ook één van de laatste onderwerpen waarover hij stemde en tegen zijn eigen fractie in ging: De Asdonck. Hij vond het plan om daar woningbouw te plegen niet goed onderbouwd. Maar hij had meer bedenkingen. 'Voor een dergelijke locatie moet je een inhoudelijke en financiële afweging kunnen maken tussen mogelijke alternatieven, denk aan woningbouw of een MFA op de Asdonck. In het huidige plan is voor Beuningen On Ice ook te weinig ruimte en ik vraag me af of de bewoners van de toekomstige woningen wel blij worden van een evenemententerrein voor hun deur.'

Of Ten Haaf terugkeert in de politiek weet hij nog niet: 'Ik zou het misschien best leuk vinden om ergens wethouder te worden, of lid van de Raad van Bestuur bij een politiek georiënteerde organisatie.'

Door Patrick Huisman