Afbeelding
Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 keert zonder punten terug uit Ulft

Sport

ULFT - DIO'30 heeft in de uitwedstrijd in Ulft tegen SDOUC een onnodige 2-0 nederlaag geleden. Voetballend waren beide ploegen minimaal gelijkwaardig maar de thuisploeg wist optimaal te profiteren van wat slordigheden in de defensie van DIO'30.

DIO'30 begon met dezelfde opstelling als vorige week toen er bij de rentree in de tweede klasse met 2-0 werd gewonnen van Vorden. Biede ploegen lieten al meteen zien dat ze beide voor de winst wilden gaan en er kwamen kansen aan beide kanten. Dani Bloemberg probeerde het met een omhaal en aan de andere kant was er gevaar uit een corner. Een kopbal van Thijs Bruntink kon worden weggewerkt. Namens DIO'30 probeerde Brian Croonen voor gevaar te zorgen en daarna was het weer de beurt aan SDOUC. Zo ging het qua kansenverhouding redelijk gelijk op maar was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Enes Yilmaz kwam wat gelukkig in balbezit maar wist zich daarna met een mooie actie vrij te spelen en de bal in de verre hoek te schieten. Onnodig balverlies werd zo direct afgestraft. DIO'30 was voetballend niet minder en had ook al snel weer op gelijke hoogte kunnen komen. Een hard schot van Luc Verhoeven ging net naast en een schot van Emir Tiganj werd gepakt door doelman Melvin Kersten.

Na en hal uur voetballen had het ook zomaar 2-0 kunnen staan. Een vrije trap van Kees van de Pavert ging maar net over het doel. Door de voorsprong kon SDOUC wat makkelijker voetballen. Vanwege de gesloten verdediging had DIO'30 moeite om echt gevaarlijk te worden terwijl SDOUC uit het niets kansen wist te creëren. Stan van de Pavert dook opeens op voor Dennis Amati maar schoot net naast. DIO'30 had geen geluk in de afronding. Giovanni Leidelmeyer kreeg vlak voor het doel een kans maar moest snel schieten en de bal werd net voor de lijn weggewerkt. Aan de andere kant was het weer Stan van de Pavert die na een corner met een omhaal net naast schoot. Een paar minuten later kwam Enes Yilmas weer wat gelukkig in balbezit. Dit keer wist Dennis Amati zijn schot te keren ten koste van een corner. Uit die corner ging het helaas alsnog mis. Jesse Vreman kon hoog boven iedereen uit de bal in het doel koppen, 2-0. Zo leek de wedstrijd gespeeld want SDOUC was feller en DIO'30 leek daar geen antwoord op te hebben.

Nick Schierboom begon in plaats van Sem Ariëns aan de tweede helft. DIO'30 leek ook scherper uit de kleedkamer te zijn gekomen en Brian Croonen en Dani Bloemberg kregen al snel wat kansen om DIO'30 terug in de wedstrijd te brengen. Helaas leverde dit geen treffer op. DIO'30 bleef druk zetten en met Dadier Casal voor Brian Croonen probeerde het ook nog wat extra te forceren. Weer uit het niets leek SDOUC weer te scoren maar Stan van de Pavert stond buitenspel waardoor het geen zin had om de bal nog in het doel te schieten. DIO'30 bleef gaan maar echt grote kansen kwamen er niet. Wel ging een kopbal van Joram Pijl over en een schot van Dadier Casal werd gepakt door Melvin Kersten. Met de laatste wissel werd Joram Pijl als extra breekijzer naar voren gestuurd. Emir Tiganj werd daardoor vervangen door Jelle Hoes die na wat omzettingen de plaats in de defensie in nam. Dadier Casal en Luc Verhoeven kregen nog een kans maar daarna leek de tank leeg bij DIO'30.

In de slotfase waren de beste kansen dan ook voor SDOUC en de thuisploeg kon de wedstrijd makkelijk tot een einde brengen. Invaller Cas Delleman kreeg wat kansen en Enes Yilmaz bleef net als in de eerste helft gevaarlijk. Zo kwam er een einde aan deze uitwedstrijd die voor DIO'30 helaas geen punten opleverde. De doelpunten werden wat makkelijk weggegeven en de tegenstander was misschien wel minder sterk dan vooraf gedacht. Wellicht had DIO'30 meer in eigen kracht moeten geloven, maar deze wedstrijd biedt zeker perspectief voor de komende wedstrijden. SDOUC heeft nu samen met MASV beide wedstrijden gewonnen en gaan aan kop in de tweede klasse I. Komende zondag komt Varsselveld op bezoek, dat net als DIO'30 3 punten heeft verzameld. Wel werd de eerste wedstrijd, uit bij WAVV met 7-0 verloren. Een paar jaar De wedstrijd DIO'30 – Varsseveld begint om 14.00 uur. Een paar jaar geleden stonden beide ploegen in de nacompetitie tegenover elkaar en DIO'30 trok toen over 2 wedstrijden aan het kortste eind.

Twan van der Zandt