Challenge-1 U20 verdedigt tegen Landstede U20-1
Challenge-1 U20 verdedigt tegen Landstede U20-1 Foto: Challenge Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - Afgelopen vrijdag was het Scholensportdag voor de groepen 7 in gemeente Beuningen. Challenge heeft hieraan meegedaan door een drietal clinics te organiseren in Sporthal de Tinnegieter. Groepen 7 van De Hoeven, De Vuurvlinder, De Triangel en De Reuzepas hebben kennisgemaakt met Basketbal. We hebben dan ook veel enthousiasme en ook talent voorbij zien komen.

Op zaterdag hebben de teams van Challenge mooie resultaten neergezet. Alle teams wisten de punten in Beuningen te houden of mee naar Beuningen te nemen.

B.V. Batouwe 3 (Bemmel) – Challenge 1 2e klasse A

Heren 1 nam het afgelopen zaterdag op in de uitwedstrijd tegen Batouwe uit Bemmel. De wedstrijd startte moeizaam voor beide kanten doordat er weinig gescoord werd. Langzamerhand liep Challenge gedurende het tweede kwart langzaam weg en ging uiteindelijk met 34-43 voorsprong de rust in. Bemmel slaagde er na de rust in om de voorsprong weg te werken en een drie punten voorsprong te nemen met nog 14 seconden op de klok. Vervolgens was het Gijs aan de kant van Challenge met een rake driepunter, dit leidde tot een overtime. In de overtime ging het gelijk op, veel ging aan beide kanten fout, maar uiteindelijk wist Challenge toch aan het langste eind te trekken door wederom een rake driepunter van Gijs, die daarmee de eindstand bepaalde op 87-88. Topscoorder aan de kant van Challenge was Gijs met 29 punten. Challenge 1 heeft na deze wedstrijd de 2e positie op de ranglijst bereikt.

Hanze Starts 1 (Zutphen) – Challenge 2 2e klasse A

In de eerste paar minuten van de wedstrijd wist Hanze Stars op een aantal punten voorsprong te komen, maar toch wist Challenge het eerste kwart met een voorsprong af te sluiten. Van 9 punten achter in het eerste kwart, tot 7 punten voor bij rust, is een mooie prestatie. Het hele team wist echter dat er meer uit te halen was, dit lieten ze ook zien met een sterk derde kwart. Ondanks dat het een erg wisselvallige wedstrijd was, zijn de mannen geen moment in gevaar geweest en hebben ze de wedstrijd netjes afgesloten. De eindstand was 46-73 in het voordeel van de mannen in het oranje. Challenge 2 heeft na deze wedstrijd de 3e positie op de ranglijst bereikt.

Challenge U20-1 – Landstede U20-1 2e klasse A

Afgelopen zaterdag stond de 2de thuiswedstrijd gepland tegen het M20 team van Landstede uit Zwolle. Challenge begon voortvarend aan de wedstrijd. Stijn Loeffen opende vrij snel de score, waarna Liam Schaap met een 3-punter de 5-0 liet aantekenen. Daarna leek het team van Landstede even meer grip op de wedstrijd te krijgen en vocht zich terug d.m.v. snelle 2 scores van Tom Neijensteijn. Vervolgens stelde Challenge weer orde op zaken d.m.v scores o.a. van Luuk van Ham, Lars v.d. Berg en Nico Aluhulehuw. Het eerste kwart eindige in 16-4. Het tweede kwart liep aanvallend stroef en werden een handvol goede kansen om zeep geholpen, maar stond Challenge verdedigend als een huis. Met name Nico Ahuluheluw en Luuk van Ham bleken een plaag voor de aanvallende aspiraties van de mannen van Landstede. Met een stand van 24-8 gingen de teams de rust in. In het 3de kwart ging het tempo bij beide teams omhoog en werden de aanvallen ook door beiden wat beter afgerond. Challenge bleef echter de bovenliggende partij en had Landstede niet echt een antwoord. 49-19. Het laatste kwart was wederom een prooi voor het thuis spelende team en liep het verschil verder op en einde de wedstrijd in 60-29. Challenge U20-1 heeft na deze wedstrijd de 1e positie op de ranglijst verstevigd.