Logo demaasenwaler.nl
Foto: De Zonnebloem, afd. Druten

Zonnebloem houdt ontmoetingsdag in Pax

DRUTEN - Samen een kop koffie drinken, even het dorp in, een theatervoorstelling bijwonen... wat voor de meesten zo vanzelfsprekend is, is voor mensen met een handicap of een chronische ziekte helemaal niet zo gewoon. Om hen 'naar buiten te halen', en hen tóch dat stukje aanspraak en gezelligheid te bieden, is er De Zonnebloem. De jaarlijkse Zonnebloemdag, dit jaar op zondag 22 september, is het hoogtepunt van het verenigingsjaar.

Renske Blok, sinds dit jaar voorzitter, legt uit hoe belangrijk de taak van de vereniging is. 'Eigenlijk is het heel simpel, men heeft behoefte aan gezelschap, en dat bieden wij. In de vorm van activiteiten, maar ook door bezoek aan huis. Hiervoor kunnen wij putten uit een bestand van ruim zestig vrijwilligers, die zich op regelmatige basis inzetten voor zo'n 300 gasten. Hiermee zijn we relatief een van de grotere afdelingen van Nederland', aldus Renske.
'Het zijn vooral de 'gewone' dingen die voor deze mensen zo belangrijk zijn', vervolgt ze. 'Een bezoek aan een museum, gezamenlijk pannenkoeken eten, maar ook samen spelletjes doen bijvoorbeeld, of alleen maar een kop koffie drinken. Over het algemeen bieden we elke zes weken een activiteit waarvoor men zich kan aanmelden. De eerste woensdag van de maand is er van 13.30 tot 16.00 uur bovendien een activiteitenmiddag in zaal Mamre in Druten. Men kan er kaarten, creatief bezig zijn en een praatje maken. Het zijn laagdrempelige bijeenkomsten, waarbij alle leden welkom zijn.

Zonnebloemdag

Hoogtepunt van het jaar is de jaarlijkse Zonnebloemdag, op zondag 22 september in het Pax Christi College aan de Meester van Coothstraat. Alle gasten en vrijwilligers van de afdeling Druten zijn hiervoor uitgenodigd. 'Zij kunnen een mooi programma verwachten, met optredens van onder meer de Nieuwe Muziekschool. Uiteraard wordt er gezorgd voor de inwendige mens.'

Hoe enthousiast Renske ook is over de vereniging; ze geeft toe dat De Zonnebloem een wat oubollig imago heeft. 'En dat terwijl we in Druten écht leuke en vernieuwende dingen doen. Door nieuwe initiatieven te ontplooien, hoop ik in de toekomst meer jongere gasten en vrijwilligers enthousiast te maken voor onze vereniging. Om zo met De Zonnebloem een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan.' Neem voor meer informatie contact op via dezonnebloemdruten@gmail.com.

Meer berichten