Drutens centrum bol van kunst
Logo demaasenwaler.nl
V.l.n.r. Jovita, Andrea, Cécile, Keet en Stan.
V.l.n.r. Jovita, Andrea, Cécile, Keet en Stan. (Foto: Hein van Houten)

Drutens centrum bol van kunst

DRUTEN - In het weekend van 28 en 29 september staat het centrum van Druten bol van allerhande kunstuitingen, tijdens de eerste editie van het Kunstweekend. Wat begon als een initiatief van een aantal enthousiaste centrumondernemers, liep al snel positief uit de hand. Tientallen lokale kunstenaars en creatievelingen zeiden hun medewerking toe, met een bruisend tweedaags programma tot gevolg. 

'Kunst is een ontzettend breed begrip en dat maakt het zo leuk', vertelt Jovita van de Klok, één van de organisatoren van het Kunstweekend. Bezoekers maken dan ook kennis met de meest uiteenlopende vormen van kunst. 

'Trots zijn we op de vele creatieve bijdragen van Maas en Walers die zich spontaan hebben aangemeld', vervolgt Jovita. 'Zo maakte Drutenaar Jan Dekkers voor de gelegenheid een heuse tuinbank van handgemaakte potloden, die tijdens het Kunstweekend te zien is. Kunstenaar Hein van Houten uit Maasbommel zal op zijn beurt live 'bodypainten', terwijl Hans van Kuijk en Henny Driessen elk op locatie zullen schilderen.'

Interactie

Interactie met het winkelend publiek vormt eveneens een belangrijk onderdeel van het kunstweekend. Immers; kunst moet je beleven. Op zaterdag kunnen belangstellenden bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop 'verf smijten'. Wie zich die dag gratis opgeeft kan in groepjes werken aan een schilderij door, de naam verklapt het al, met verf te smijten. Kinderen kunnen daarnaast leren hoe dromenvangers gemaakt worden of meedoen aan de krijt- of tekenwedstrijd. Wie liever geniet van kunst van anderen, kan zijn hart ophalen bij de mini-exposities die worden gehouden in verschillende winkels.

'Niet geheel onbelangrijk is het onderdeel muziek,' benadrukt Jovita, 'want ook dat is een kunstuiting.' Door de straten van het Drutense centrum waaien dan ook verschillende klanken, van dj's, bandjes en leerlingen van Pax die hun instrumenten zullen bespelen.

Veiling

Verschillende werken die tijdens het Kunstweekend vervaardigd zijn worden, net als ingebrachte 'goodies' van centrumondernemers, veelal met een creatieve inslag, op zondagmiddag vanaf 15.00 uur door Drutenaar Stan van den Dobbelsteen geveild. 'De opbrengst is voor de onlangs gestarte Voedselbank.'

Meer berichten