Logo demaasenwaler.nl
Titus Santhanam tijdens zijn installatie als nieuwe pastoor.
Titus Santhanam tijdens zijn installatie als nieuwe pastoor. (Foto: Henk van Coolwijk)

Nieuwe pastoor voelt zich thuis in het Land van Maas en Waal

DREUMEL – 'Ik voel me hier helemaal thuis, zowel privé als in mijn werk', dat zegt Titus Santhanam. Hij is per 1 juli de nieuwe pastoor van de Christoffelparochie in West Maas en Waal. Hij volgde Marc Massaer op die is vertrokken na een periode van enige onrust.

Santhaham komt uit India en is pas vier jaar in Nederland. Hij werkte eerst in het Brabantse Reusel en was daarna enige tijd kapelaan in de Christoffelparochie waar hij nu dus pastoor is geworden. 'De mensen hier zijn vriendelijk en zorgzaam, daar voel ik me prettig bij. Ik heb ook al vrienden gemaakt, zowel in de vorige parochie als ook hier', zo vertelt de nieuwe pastoor.

Over zijn voorganger en het incident met de 'homopreek' wil hij niet te veel zeggen. 'Ik was er niet bij toen het gebeurde, dus ik vind het lastig', zo stelt Santhanam.
Massaer deed in de preek in de kerk van Wamel uitspraken die deden denken aan de veelbesproken Nashville-verklaring, waarmee tal van protestantse predikanten en prominenten homoseksualiteit afwijzen.

Ambities

De pastoor heeft duidelijke ambities: 'In deze parochie komen vooral veel ouderen. Ik wil proberen de jongeren terug te halen naar de kerk, dat is echt mijn droom. Hoe we dat gaan doen, weet ik nog niet, maar via scholen en verenigingen wil ik contact met ze leggen.'

Bijbel en krant

Over zijn preken zegt hij dat hij de huidige tijd wil verbinden met teksten uit de bijbel: 'Je moet aan de ene kant de bijbel lezen, maar aan de andere kant ook de krant.' Santhanam wil nog wel verder werken aan het spreken en begrijpen van de Nederlandse taal. 'Ik vraag advies van mensen uit de parochie en zij helpen mij er ook graag bij.'

Door Patrick Huisman

Meer berichten