10 jarig bestaan MFA 't Hart Ewijk
Logo demaasenwaler.nl
The Fast Lane verzorgt vanaf 18.00 uur de afsluiting van het evenement
The Fast Lane verzorgt vanaf 18.00 uur de afsluiting van het evenement (Foto: The Fast Lane)

10 jarig bestaan MFA 't Hart Ewijk

EWIJK - Dit jaar in september bestaat MFA 't Hart Ewijk precies 10 jaar. Dat jubileum wordt zondag 22 september gevierd met tal van evenementen in en rond het MFA.

Dankzij de sponsoring door Peeze, leverancier van de koffie, en door De Klok die als onderdeel van Grolsch alle dranken levert, zijn de tarieven ook vergelijkbaar met 10 jaar geleden. Zo kosten koffie, bier en frisdrank slechts € 1,25 per consumptie. Op deze dag is het enkel mogelijk te betalen met munten die alleen deze dag geldig zijn. Er is een speciaal verkooppunt in het MFA om deze munten te kopen.

Binnen

In de sporthal zullen meer dan 30 kramen opgesteld staan waarin voornamelijk Ewijkse ondernemers zich zullen presenteren met de meest uiteenlopende aanbiedingen. Ook zal een aantal organisaties en verenigingen zich aan de bezoekers voorstellen met hun diensten en activiteiten. Deze beurs start om 11.00 uur na de openingshandeling en duurt tot 18.00 uur. Hierna gaat het evenement nog tot 20.00 uur buiten verder.

Voor de jongsten

Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Zo kunnen zij hun gezicht laten schminken of zich uitleven op het springkussen. Ook de bibliotheek komt met een speciaal spel om lezen nog leuker te maken.

De inwendige mens

Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht. Er zijn op verschillende plaatsen uitgeefpunten voor koffie en andere drankjes. Verder staan er op het voorplein een aantal foodtrucks waar uiteenlopende snacks te krijgen zullen zijn. Ook hier kan alleen met munten worden afgerekend.

Buiten

Eveneens buiten vindt u een plantjesmarkt om de tuin in de herfst een kleurrijke aanblik te geven. Op het voorplein staan ook aantal pagodetenten waarin u van uw natje en uw droogje kunt genieten en van de Ewijkse bands die 's middags zullen optreden.

Muziek uit Ewijk

Op het voorplein komt een podium waarop vanaf 14.00 uur diverse bands uit Ewijk en omgeving met elk een eigen stijl van muziek zullen optreden. Zo zal de SEM Sixties Band herinneringen doen opleven aan de tijd van de Hollies, de Shadows en de Beach Boys. Geheel van deze tijd is de band Vaine Louie die de jongeren zeker zal aanspreken. Van weer een ander kaliber is het Kwartet Kwats met Prins Carnaval Marco Hendriks die voor volop gezelligheid zal zorgen. Om 18.00 uur verzorgt The Fast Lane met een lekker lang optreden de afsluiting van het evenement. Tussen de optredens in zal DJ Twan in geheel eigen stijl voor de muziek zorgen.

Opening

De openingshandeling van de activiteiten wordt om 11.00 uur verzorgd door de heer Henk Plaizier, loco-burgemeester van de gemeente Beuningen. Hij zal dit doen door de sirene aan te zetten van de 60 jaar oude Ford F600 brandweerwagen waarmee de brandweer Beuningen het evenement zal opluisteren. Uiteraard is iedereen hierbij van harte welkom.

Vanzelfsprekend is de toegang tot alle onderdelen van het jubileumfeest gratis.

Meer berichten