Logo demaasenwaler.nl
Erik Langedijk (L) overhandigt de cheque aan Ger Loeffen (R)
Erik Langedijk (L) overhandigt de cheque aan Ger Loeffen (R) (Foto: Alzheimer Café Beuningen)

Harten4Groep schenkt vijfhonderd euro aan Alzheimer Café Beuningen

BEUNINGEN - Uit handen van Erik Langedijk, bestuurslid van de Harten4Groep uit Beuningen heeft Ger Loeffen namens het Alzheimer Café Beuningen een cheque van maar liefst 500 euro in ontvangst mogen nemen. De overhandiging vond plaats in Vergader- en Flexwerkcentrum Droom! Beuningen aan de Schoenaker waar elke tweede maandag van de maand het Alzheimer Café Beuningen wordt gehouden.

De Harten4 Groep is in 1995 opgericht door een aantal actieve inwoners uit Beuningen dat hun gemeente een warm hart toedraagt. De Harten 4 Groep is stevig geworteld in de Beuningse samenleving en bestaat volgend jaar 25 jaar. Harten4Groep initieert activiteiten in de gemeente Beuningen en ondersteunt daarenboven maatschappelijke initiatieven en projecten.

Het Alzheimer Café Beuningen is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie. De maandelijkse bijeenkomsten starten meestal met een interview met betrokkenen (mensen met dementie, familie of een professional) of een lezing. Ook gaan bezoekers met elkaar over het onderwerp in gesprek en worden ideeën, informatie en ervaringen uitgewisseld.

Het Alzheimer Café Beuningen wordt financieel ondersteund door de gemeente Beuningen en enkele sponsoren.

Het Alzheimer Café Beuningen is niet alleen bestemd voor mensen die aan een vorm van dementie lijden, maar ook, en misschien nog wel meer, voor hun naasten. Dus echtgenoten, kinderen, kleinkinderen, buren, goede vrienden en hulpverleners zijn er van harte welkom.

Het Alzheimer Café Beuningen wordt elke tweede maandag van de maand gehouden in Droom! Beuningen aan de Schoenaker 10 Beuningen. Inloop vanaf 19.00 uur – start van het programma 19.30 uur – afsluiting rond 21.30 uur. De toegang is gratis inclusief iets lekkers bij de koffie.

Meer informatie over dementie kunt u vinden op de website van www.alzheimer-nederland.nl of via mail: nijmegen@alzheimer-nederland.nl of op telefoonnummer (06) 21446033

Meer berichten