Wereld Alzheimer Dag in Rivierenland
Logo demaasenwaler.nl

Wereld Alzheimer Dag in Rivierenland

MAAS EN WAAL - Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het landelijke thema voor die dag in 2019 is "Samen Bewegen". In de regio Rivierenland is Alzheimer Rivierenland actief en ondersteunt met onder meer informatie, voorlichting en activiteiten lokale organisaties en professionals, inwoners en mantelzorgers, op het terrein van (beginnende) dementie.

Activiteiten in Rivierenland

Samen met lokale gezondheidsmakelaars van GGD Gelderland-Zuid, de lokale Alzheimer cafés (in Culemborg, Tiel en Druten/West Maas en Waal) en het Alzheimer Trefpunt in West Betuwe vraagt Alzheimer Rivierenland rond deze dag aandacht voor het belang van Samen bewegen en in beweging blijven voor mensen met (beginnende) dementie. Verschillende lokale organisaties organiseren daarom activiteiten waarbij samen bewegen en in beweging blijven, centraal staat.

De activiteiten zijn zeer gevarieerd. Zo is er op 25 september in Tiel een beweegmarkt voor ouderen, en op 24 september een les Samen bewegen met seniorenfitness. In Culemborg is er een workshop Goed bewegen in en om huis op 21 september. In Beneden-Leeuwen gaan bewoners van instellingen en belangstellingen samen wandelen tijdens het Wandelcafé, op19 september. En in West Betuwe wordt een programma Samen bewegen door de generaties heen… georganiseerd, op 21 september.

Meer informatie over deze activiteiten vindt u in de activiteitenagenda van Alzheimer Rivierenland op de website: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/rivierenland

Belang van bewegen

Bewegen is belangrijk. Zeker bij mensen met dementie. Mensen die voldoende bewegen hebben minder kans om dementie te krijgen. Uit onderzoek blijkt ook dat bewegen voor mensen met dementie goed is. Met bewegen kun je de dementie niet stoppen, maar wel lijkt het de dementie te vertragen. Zo verbeter je het denkvermogen en verloopt het doen van alledaagse activiteiten beter. Samen bewegen met mensen met dementie in de buitenomgeving is ook belangrijk: het stimuleert de sociale binding en het sociale netwerk.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een lokale activiteit, neem dan contact op met de contactpersonen die bij elke activiteit in de digitale agenda worden genoemd.

Voor meer informatie over Alzheimer Rivierenland of over Wereld Alzheimer Dag kunt u contact opnemen met de voorzitter van Alzheimer Rivierenland, mevrouw Truus Vermeulen, telefoon 06-30098416

Meer berichten