Logo demaasenwaler.nl
Een impressie van de Botary 2018.
Een impressie van de Botary 2018. (Foto: Rotary Maas en Waal)

Botary Maas en Waal

APPELTERN - Op 15 september vindt voor de zevende keer Botary Maas en Waal plaats bij Moeke Mooren in Appeltern. Elf teams van Rotary- en Lionsclubs uit het Rivierenland roeien om het hardst voor de hoofdprijs van 3.800 euro.

Elk team heeft van tevoren een eigen goed doel uitgekozen om het prijzengeld aan door te geven; daarom is pas op de dag zelf bekend welke goede doelen hebben gewonnen.

Botary is een roeiwedstrijd tussen serviceclubs. Elk roeiteam legt deelnamegeld in voor de prijzenpot én kiest dus een goed doel uit om voor te roeien. Deze keer wordt onder andere geroeid voor Stichting Vaarkracht en voor De Wensboom. Dit bedrag wordt aangevuld door sponsorgelden zodat in totaal zes prijzen kunnen worden uitgereikt.

Aanstaande zondag tussen 11.00 en 16.00 uur vindt het Botary-evenement plaats op de Gouden Ham. De kwalificaties voor de finale vinden in de ochtend plaats. De troostfinale en eindzeges vinden in de middag plaats. De Sluizer vaart steeds mee, zodat het publiek de roeiteams van dichtbij kan aanmoedigen. Ook op het terras van Moeke Mooren zijn de roeiers goed te volgen door live uitgezonden drone-beelden. Botary is voor het hele gezin een bezoekje waard, want er is naast vertier voor de kleintjes volop muziek om van te genieten.

Nieuw dit jaar is het sponsoren van een student die de opleiding Watermanagement in Delft (IHE) volgt. Omdat de organiserende club Rotary Maas en Waal zelf niet mee roeit en dus geen inleggeld betaalt, sponsort deze club een buitenlandse student met een kleine beurs die in Nederland deze opleiding volgt. Met het diploma op zak kunnen deze studenten in hun thuisland werken aan een verbeterde waterhuishouding en zo zorgen voor een gezonde leefomgeving. Botary Maas en Waal: het goede doel wint altijd!

Meer berichten