Logo demaasenwaler.nl
Foto: John van Gelder

Raad stemt in met herinrichting Zandstraat

BENEDEN-LEEUWEN - Het is er door: de gemeenteraad heeft afgelopen donderdagavond ingestemd met het projectplan en vooral de kostenraming voor de herinrichting van de Zandstraat in Beneden-Leeuwen.

Voordat er een spa de grond in gaat, wordt eerst onderzoek gedaan naar wat nodig is. En dat onderzoek gaat niet voor niets, de gemeenteraad zegde de gevraagde 315.000 euro toe. De hoogte van het bedrag is voor alle partijen een bedrag waar niet lichtvaardig over mag worden beslist. Om met het CDA te spreken: 'Het is niet niks'; het FD was zich in eerste instantie 'rotgeschrokken'.
Wethouder Mol: 'De herinrichting van de Beatrixstraat heeft 2 miljoen gekost, het voorbereidende onderzoek ging uiteindelijk voor 380.000 in de boeken. De herinrichting van de Zandstraat zal wellicht duurder uitvallen. Met die en andere argumenten wist Mol aannemelijk te maken dat het gevraagde budget niet onredelijk is. Immers alle opties worden gezocht en zoveel mogelijk mensen gehoord, een breed onderzoek is noodzakelijk om een goede afweging te kunnen maken. En dat mag wat kosten. De Zandstraat is al jarenlang een struikelblok in de ogen van ondernemers, winkelend publiek en aanwonenden.
'We weten nog niet met hoeveel scenario's we naar u, de raad, toekomen. En het is ook maar de vraag of we het iedereen naar de zin kunnen maken. Het uitgangspunt is sober, maar doelmatig', zegt de wethouder. Niet alleen de situatie aan de Zandstraat wordt bestudeerd, maar ook de relatie tussen de Zandstraat, het Dorpsplein, de Wielstraat en het evenemententerrein. Het doel is een aantrekkelijk winkelgebied in combinatie met een facelift voor het Dorpsplein en de Sportlaan.

Door Addy de Meij

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!