Logo demaasenwaler.nl
Anne-Marie de Leeuw met haar dochter.
Anne-Marie de Leeuw met haar dochter. (Foto: GER LOEFFEN)

SpeelOsaurus wordt reuzeleuk

BEUNINGEN - De kans dat Stichting SpeelOsaurus nog dit jaar in Beuningen haar eerste speelotheek opent, is dankzij een gift van het Oranje Fonds zeer groot geworden.

De SpeelOsaurus wil door het uitlenen van speelgoed, het geven van informatie en het organiseren van activiteiten voor ouder en kind, de ontplooiing van alle kinderen bevorderen.

Het nieuwe initiatief krijgt 7500 euro en daarom komt een eigen stek dichterbij. Initiatiefnemer Anne-Marie de Leeuw is blij met het geld en heeft er uiteraard al een bestemming voor: 'We gaan onze opstart ermee financieren. Een deel gaat lekker saai naar de huur, maar de rest gaat naar het opzetten van de coffee corner en aankleding van onze SpeelOsaurus.'

De locatie zelf is ook al in beeld: 'We zijn in een vergevorderd stadium van onderhandeling. We komen in het centrum van Beuningen, waar precies houden we nog even geheim, maar we verwachten dat binnenkort officieel te kunnen aankondigen', zo vertelt De Leeuw enthousiast.

Het idee voor SpeelOsaurus kwam door de geboorte van de dochter van de initiatiefneemster. 'Door haar kwam ik in aanraking met een speelotheek. Ik zag alleen veel meer kansen dan alleen een speelgoeduitleen. We willen een community worden; een plek waar je lekker kopje koffie kan doen, terwijl de kinderen spelen en speelgoed uitzoeken. Eenzaamheid is een stille insluiper die zelfs bij veel jonge gezinnen zijn weg naar binnen weet te wurmen. Samen is altijd beter dan alleen.'
De SpeelOsaurus is nog op zoek naar vrijwillige gastvrouwen en gastheren.

Door Patrick Huisman

Meer berichten