Logo demaasenwaler.nl
Nico Berns.
Nico Berns. (Foto: Maik Jansen)

KunstBakens vaart een nieuwe koers

MAAS EN WAAL – Met het najaar voor de deur laat KunstBakens traditiegetrouw weer van zich horen, dit jaar echter met een ander geluid.

Na vorig jaar het tienjarig jubileum te hebben gevierd, vonden bestuursleden Ans van den Hurk, Nico Berns en Addy de Meij het tijd voor wisseling van de wacht. Gerrit van Meurs, beeldend kunstenaar uit Wamel heeft de voorzittershamer overgenomen, samen met collega Eduard Gerritse. Monique van Stokkum heeft het secretariaat onder haar hoede. Naar een penningmeester wordt nog gezocht.

De kunstenaars hebben om te beginnen de tijd genomen om de afgelopen tien jaar te evalueren en vooruit te blikken. Over veel wordt nog nagedacht, maar dat er een expositie komt in het najaar, daarover was men het snel eens. Ook wil KunstBakens ruimte vinden voor meer kunstevenementen, dan de traditionele kunstroute. Om daarvoor tijd te maken, verandert de kunstroute van KunstBakens in een tweejaarlijks event, volgend jaar september staat de eerstvolgende Maas en Waalse route op stapel.

KunstBakens in de kerk
In de tweede en derde week van oktober dit jaar tonen leden van KunstBakens hun werk in vier kerken langs de Waal: de Immanuëlkerk in Druten, de protestantse kerk aan de Waalbandijk in Boven-Leeuwen, de protestantse kerk aan de Dorpsstraat van Wamel en de protestantse kerk in Dreumel. De kerken hebben ingestemd met de expositie onder voorwaarde dat de kerkdiensten normaal doorgang kunnen vinden. KunstBakens is dan ook verguld met de gastvrijheid en de medewerking die de kerkbestuurders hebben betoond. De exposities zijn geopend van 12.00-17.00 uur. Op alle dagen zijn de exposanten aanwezig om desgewenst hun werk toe te lichten. De namen van de deelnemende kunstenaars, data en adressen van de locaties zijn te vinden op www.kunstbakens.nl Toegang gratis.

Meer berichten