Logo demaasenwaler.nl

Activiteiten in de regio tijdens de Week van de Alfabetisering

MAAS EN WAAL - Tijdens de Week van de Alfabetisering, die dit jaar duurt van maandag 9 tot en met zondag 15 september, wordt in de regio extra aandacht besteed aan laaggeletterdheid.

Beuningen
Gemeente Beuningen, Bibliotheek Beuningen en Stichting Perspectief organiseren verschillende activiteiten voor jong en oud. In de hal van het gemeentehuis staat in de maand september een minibieb en deze is toegankelijk voor iedereen die een boek wil lezen. De minibieb wordt woensdag 11 september officieel geopend. Op dinsdag 17 september zal tussen 10.00 en 12.00 uur uitgelegd worden hoe het is om laaggeletterd te zijn tijdens 'speeddaten in de bieb'. Aansluitend vindt er een bijeenkomst plaats voor werkgevers over mogelijkheden om laaggeletterden te helpen. Werkgevers kunnen zich aanmelden via s.albers@beuningen.

Druten
Vrijdag 13 september wordt er een Pub Quiz georganiseerd in D'n Bogerd. De laagdrempelige quiz is bedoeld voor deelnemers boven de achttien, en bevat vragen over taal, rekenen en digitale vaardigheden. Je kunt je aanmelden (individueel of als team) via info@bvkgroep onder vermelding van je teamnaam en het aantal deelnemers. De inschrijfkosten van 5 euro per persoon gaan volledig naar Stichting Leergeld. De quiz duurt van 19.00 tot 21.30 uur.

West Maas en Waal
Het college en verschillende raadsleden gaan voorlezen op scholen en een peuterspeelzaal. Ook het mobiele Digi-Taalhuis bezoekt de scholen en de kinderopvang. Op woensdag 11 september van 9.00 tot 12.00 uur organiseren medewerkers van Woongaard een inloopochtend in de bibliotheek. Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal organiseert een taalbingo op donderdagochtend 12 september van 9.30 tot 11.15 uur in MFA De Rosmolen. Ook is er een prijsvraag voor alle inwoners van de gemeente West Maas en Waal. De prijsvraag ligt klaar bij de bieb in Beneden-Leeuwen en de inzendingen kunnen daar tot 13 september worden ingeleverd.

Meer berichten