Logo demaasenwaler.nl

Kabouterboom terug in Heerewaarden

HEEREWAARDEN - 13 Augustus 2018 was een memorabele dag in Heerewaarden. Een team uit Heerewaarden nam deel aan het TV-programma Zomer in Gelderland. Het Heerewaardense team kon punten verdienen door het plein zo vol mogelijk te krijgen en opdrachten uit te voeren. Na deze regenachtige dag heeft het team een mooi bedrag bij elkaar gespeeld om iets terug te doen voor het dorp Heerewaarden.

Samen met Dorpsraad Heerewaarden is besloten om het verdiende bedrag te spenderen aan het opknappen van het gebied rondom het nieuwe MFC de Steen. Een combinatie van een ontmoetingsplaats, nostalgie en verfraaiing van de omgeving. Er is gekozen voor het terugbrengen van een kabouterboom in het dorp.

De (oorspronkelijke) kabouterboom stond achter de dijk nabij de Zuidergeul (Waal). Vroeger is er regelmatig op de kleuterschool verteld dat er in die boom kabouters leefden. Die moesten heel hard werken en er werden verhalen en liedjes gezongen over de kabouters in de boom. Daarnaast bezochten de kinderen regelmatig de kabouterboom en werd het een soort van schoolreisje. De kabouterboom werd ook bij pubers en ouderen een begrip als een ontmoetingsplaats. Helaas bestaat de oorspronkelijk boom niet meer.

De Dorpsraad heeft een boomkunstenaar gevraagd om de mythe rondom de kabouterboom opnieuw tot leven te brengen in de buurt van MFC de Steen en de Tweestromenschool. Op zondag 15 september wordt er daarom een (grote) stam geplaatst op de hoek van de parkeerplaats en de tennisbaan waar boomkunstenaar Rob Peters ter plekke een nieuwe kabouterboom gaat creëren. Er komen tevens (houten) paddestoelen om heen te staan om op te gaan zitten.

Wil je de kunstenaar 'live' aan het werk zien kom dan 15 september 13:00 uur naar het MFC. De verwachting is dat tussen 16:00 - 17:00 uur de Kabouterboom gepresenteerd kan worden. Iedereen is sowieso welkom omdat er het hele weekend activiteiten zijn rondom het Feestweekend van SV Heerewaarden.

Meer berichten