Logo demaasenwaler.nl
Foto: Het Dijkmagazijn

KidsXtra, voor kinderen die lekker willen bewegen

BEUNINGEN - Lekker bewegen en daardoor goed in je vel zitten wil ieder kind. Maar sommige kinderen hebben een extra zetje in de rug nodig om dat te gaan doen. KidsXtra is zo'n programma waar gedurende 16 beweegactiviteiten dat eXtra zetje wordt gegeven. Het Dijkmagazijn biedt samen met De Fysioo en Motiveet vanaf 16 september op maandagen KidsXtra aan om kinderen en hun ouders daarin te stimuleren.

Het begint met (opnieuw) lol krijgen in spelen en ravotten in de Beuningse uiterwaarden. Een mooie 'speeltuin' waar kinderen zelf ontdekken wat ze fijn vinden. Daarna volgen beweeglessen van de fysio-coach in de gymzaal, waarin meer aandacht voor motoriek en samenspelen. De kinderen maken ook kennis met verschillende beweeg- en sportaanbieders. Ouders/opvoeders zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld om mee te 'spelen'. Dat blijkt een enorme opsteker voor het zelfvertrouwen van kinderen. In vier bijeenkomsten kijken ouders samen met diëtisten hoe ze in het dagelijkse leven het bewegen en het buitenspelen van hun kind kunnen blijven stimuleren om de gezondheid te bevorderen.

KidsXtra is er voor kinderen van 4 tot 8 jaar die in de gemeente Beuningen wonen en vanuit zichzelf niet zo makkelijk gaan bewegen en/of spelen. Natuurlijk is het belangrijk dat de ouders met behulp van KidsXtra hun kind blijvend willen enthousiasmeren voor dagelijks bewegen en buiten spelen. KidsXtra is mogelijk gemaakt dank zijn Beuningen Samen in Beweging en ZonMw. De eerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 september van 15.30-16.30 uur bij de Fysioo, Zonnebloemveld1, Beuningen. Ook na 16 september blijven kinderen welkom om deel te nemen aan het programma. Deelname is gratis.

Voor meer informatie een aanmelden De Fysioo, Ruud Hurkens, 024-6750137, ruud@defysioo.nl.

Meer berichten