Afbeelding

Week van de alfabetisering in Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen besteedt samen met het Beunings Bondgenootschap Laaggeletterdheid veel aandacht aan het tegengaan van laaggeletterdheid. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van maandag 9 tot en met zondag 15 september, wordt hier extra aandacht aan besteed. Daarom organiseren de gemeente Beuningen, Bibliotheek Beuningen en Stichting Perspectief verschillende activiteiten voor jong en oud.

In de hal van het gemeentehuis staat in de maand september een minibieb. Deze wordt op woensdag 11 september om 10.00 uur geopend door portefeuillehouder Henk Plaizier samen met de kinderen van kinderopvang De Dabbertjes. Imme Deppenbroek (11 jaar) uit Weurt leest voor aan de kinderen.

De gemeente heeft de boeken geleend van de bibliotheek. De minibieb is de hele maand september tijdens de openingstijden van het gemeentehuis toegankelijk voor wie een boek wil lezen. De smaak te pakken? Bezoek dan de bibliotheek in Beuningen. De bibliotheek biedt indien nodig mogelijkheden voor hulp bij (voor)lezen, zoals de Voorleesexpres. Informeer hier gerust naar!

Speeddaten in de bieb
Hoe is het om laaggeletterd te zijn? Wil je weten hoe kan het dat zo veel mensen moeite hebben met taal? Kom dan op dinsdag 17 september van 10 tot 12 uur naar de bibliotheek in Beuningen.

Aansluitend vind er een bijeenkomst plaats voor werkgevers. Welke mogelijkheden zijn er voor hen om laaggeletterden te helpen? Bent u werkgever en geïnteresseerd? U kunt zich aanmelding via s.albers@beuningen.

Stichting Perspectief
Stichting Perspectief besteedt aandacht aan laaggeletterdheid bij de reguliere activiteiten die in de week van de alfabetisering plaatsvinden, zoals:de eetpunten in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen de Molensoos, Hartensoos en Salondagverzorging 't Praothuis Lokaal Talent

Bondgenoten Laaggeletterdheid
De Beuningse Bondgenoten Laaggeletterdheid zetten zich in voor bevordering van lezen en schrijven in hun regio en doen hun best om het taboe op laaggeletterdheid te doorbreken. Dit doen ze door laaggeletterden te signaleren en door te verwijzen naar taalcursussen. Ook organiseren ze activiteiten om lezen en schrijven te stimuleren. Voor meer informatie over laaggeletterdheid, zie www.lezenenschrijven.nl. Wilt u meer informatie over de Week van de Alfabetisering? Kijk op www.weekvandealfabetisering.nl.