Entree Groene Heuvels Ewijk.
Entree Groene Heuvels Ewijk. Foto: GER LOEFFEN

Ingezonden brief - reactie Groene Heuvels

Ingezonden

Naar aanleiding van het artikel (lees hier) over de maatregelen van De Groene Heuvels ontvingen we onderstaande ingezonden brief

Tijdens de raads- en commissievergaderingen waar wij hebben ingesproken, werd ons én de gemeenteraad door het College de "menselijke maat" beloofd. Uit het B&W voorstel "eerste tranche beoordeling zienswijze en opleggen last onder dwangsom Groene Heuvels" dd. 27 augustus 2019 blijkt echter het tegendeel.

Ondanks de belofte van het College zijn wij geworden tot een ijskoude opsomming van nummers: 211, 205, 6 enz. enz. Wij zijn nota bene burgers van de gemeente Beuningen en geen bungalownummers!

De 45 genoemde bungalows bevatten een mix van aan migranten verhuurde huisjes en huisjes die volgens de gemeente "permanent" worden bewoond. Bij de laatste categorie zijn een aantal probleemgevallen: 2 huisjes die worden bewoond door gehandicapte personen. Eén huisje daarvan is door de gemeente zelfs aangepast aan de handicap van de bewoner in het kader van de wet WMO! Ook deze gehandicapte bewoners moeten dus van het College binnen 6 maanden "weg wezen"!

Hoe deze mensen (geen nummers) dat voor elkaar moeten krijgen moeten ze zelf maar uitzoeken! Het zal ieder normaal denkend mens duidelijk zijn dat dat niet mogelijk is.

Hoezo "menselijke maat" van het College?????

Onder de overige nummers zijn een aantal sociale gevallen. Velen zijn op de Groene Heuvels gaan wonen omdat er voor hen geen alternatief was wegens financiële problemen ten gevolge van scheiding, faillissement, schulden etc.. Deze mensen kunnen geen kant op Hoe kunnen zij een hoofdwoning verwerven zonder financiële middelen daartoe? Op de momenteel zwaar overspannen woningmarkt valt het zelfs voor mensen met wat meer financiële middelen al moeilijk om binnen 6 maanden een aanvaardbare woning te vinden.

Blijkens het document van het College "zijn er in deze tranche geen zienswijzen die aanleiding geven voor een nadere afweging in verband met persoonlijke omstandigheden". Gezien de bovenstaande problematiek van bv. gehandicapten blijkt hieruit dat het indienen van zienswijzen zinloos was. Als al een zienswijze van een invalide niet voldoende was wanneer dan wel????

Hoezo "menselijke maat" van het College?????

De bewoners (mensen!) van de genoemde bungalows ervaren de houding van het College als ijskoud en zonder enig begrip of medeleven voor de problemen van de bewoners; N.B. burgers van de gemeente Beuningen!

In het document meldt het College dat "met de Raad in het najaar een gebiedsontwikkelingstraject wordt besproken om het gebied van de Groene Heuvels door te ontwikkelen naar een vitaal en recreatief park gericht op de toekomst."

Zoals eigenaar Leisurelands zelf het park een "C-park op een B-locatie" noemt en aangegeven heeft dat het park als recreatiepark geen toekomst heeft, blijft het College steeds vrolijk mededelen dat de Groene Heuvels een mooie recreatieve toekomst tegemoet gaat. Volgens ons een klassiek geval van struisvogelpolitiek!

Door de handhaving verdwijnen de permanente bewoners en zullen heel veel huisjes leeg komen te staan. Wij zien alleen een toekomst van een nog meer verpauperd park waar criminelen vrij spel zullen hebben.

Van de raadsfracties van Beuningen Nu en Morgen, de PvdA, D66 en de SP hebben wij hoopvolle reacties gekregen. Onze hoop is op de Raad gevestigd! Wij hopen dat de Raad het College maant om haar belofte van de "menselijke maat" te houden en haar eigen inwoners letterlijk en figuurlijk niet in de kou laat staan en dus blijven wonen op de Groene Heuvels.

Els en Peter van Laar (bewoners Groene Heuvels)