Logo demaasenwaler.nl
Onlangs organiseerde Arezzo een zomerconcert.
Onlangs organiseerde Arezzo een zomerconcert. (Foto: Marcel van Oijen)

Muzikaal Maas en Waal: Arezzo (deel 6)

Gezellig samen muziek maken

Maas en Waal bruist van de muzikaliteit. Vorig jaar belichtten we in een zomerserie een zestal bands. Dit jaar schenkt de Maas&Waler aandacht aan de muziekverenigingen in de regio. Muziekvereniging Arezzo sluit de serie af.

Arezzo is het samenwerkingsverband tussen de muziekverenigingen Kunst Na Arbeid uit Puiflijk en St. Willibrord uit Boven-Leeuwen, welke inmiddels het veertiende jaar ingaat. De vereniging heeft 45 spelende leden, waarvan vijfentwintig in de fanfare.

Jaarlijks worden verschillende optredens verzorgd. 'Vlak voor de zomervakantie geven we traditiegetrouw twee zomeravondconcerten, in Puiflijk en Boven-Leeuwen', vertelt voorzitter Marcel van Oijen. 'Daarnaast verzorgen we een voorjaarsconcert en wisselend een concert met kerst of nieuwjaar. De fanfare is ook aanwezig bij dodenherdenking en Bevrijdingsdag, wisselend in de twee dorpen.' Eind november staat er weer een groot themaconcert gepland, en de slagwerkgroep - die Arezzo samen met Eendracht Afferden heeft - neemt in oktober deel aan de Sla je Slag cup.

Betrokkenheid
Bijzonder aan de vereniging vindt Van Oijen de betrokkenheid en het enthousiasme van de leden: 'Zo heeft iedereen inbreng in het programma en/of de muziekkeuze, en veel maken daar ook gebruik van. We zijn een open vereniging, met korte lijntjes' Elke sectie binnen de fanfare is bezet, toch kan de vereniging bugel- en trompetspelers goed gebruiken. De slagwerkgroep kent dergelijke problemen niet. 'Er is behoorlijk wat aanwas, zeker vanuit de jeugd', aldus Van Oijen. Middels projecten op basisscholen, en aanwezigheid op Koningsdag, probeert de vereniging ook de jeugd enthousiast te maken een (blaas)instrument te gaan bespelen.
Wie belangstelling heeft, mag gebruikmaken van drie proeflessen. Meer informatie via telefoonnummer 06-15 45 24 11.

Meer berichten