De leden van Druturnia afgelopen weekend.
De leden van Druturnia afgelopen weekend. Foto: Druturnia

Vereniging in Beeld: Druturnia

Sport Vereniging in beeld

Druturnia zet turnsport al 45 jaar op de kaart in de streek

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat Druturnia.

Druturnia biedt naast turnen (lenigheid) voor meiden en jongens, ook Dance Fit (conditie en spierkracht) en freerunning (parcours en streettricks) aan.

De vereniging bestaat deze maand 45 jaar en geeft hier op een feestelijke manier invulling aan. De vereniging kijkt met een open blik naar de toekomst.

Sporthal De Gelenberg
Voorzitter Mark Grim vertelt hierover: 'Druturnia maakt op dit moment gebruik van De Lier in Puiflijk en De Doorkijk in Druten. Als vereniging groeien we op deze locaties uit ons jasje en daarom heb ik me verdiept in alternatieven. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de bouw van een nieuwe sporthal op De Gelenberg. Voor ons de uitgelezen mogelijkheid om op één locatie verder te komen. Als vereniging zijn we nauw betrokken en willen we graag gebruikmaken van de mogelijkheden die een nieuwe sporthal ons kan bieden.'
Naar verwachting kan Druturnia in 2021 haar intrek nemen in de nieuwe sporthal. De nieuwbouw heeft veel voordelen voor de vereniging. Doordat een aantal turntoestellen permanent kan blijven staan, is er sprake van minder slijtage, betere veiligheid en meer netto trainingstijd.

De nieuwe sporthal geeft ook de mogelijkheid om landelijke wedstrijden te organiseren. Daarnaast geeft een tribune ouders de mogelijkheid om te kijken naar de ontwikkeling van hun kinderen. 'Als vereniging wil je verder, je moet klaar zijn voor de toekomst', aldus Grim.

Ondersteuningstraject
Dat doet Druturnia onder andere door het verenigingsondersteuningstraject van de Rabobank in samenwerking met NOC/NSF. De eerste stappen zijn gezet en Druturnia heeft duidelijk voor ogen waar zij als vereniging voor staat. 'Druturnia is een leuke vereniging, waar iedereen zich met plezier kan ontwikkelen op eigen niveau. We versterken elkaar en doen dit met elkaar', vertelt Grim. De leden hebben veel positieve energie en ideeën om samen de toekomst in te gaan. 'Op dit moment staan we aan de vooravond van iets moois. Het is zaak om dit verder uit te werken en hiermee door te gaan', besluit Grim.

Meer informatie
Voor meer informatie over de turnvereniging en het lesaanbod, zie: www.druturnia.nl.

Door Femke Pierlo