Logo demaasenwaler.nl
Wijkhelden trommelen.
Wijkhelden trommelen. (Foto: Sam Kleisterlee)

Wijkhelden in het zonnetje gezet tijdens jubileum

BEUNINGEN - Op zondag 1 september werd groots en met een zonnetje, het eerste lustrum van zwerfafvalaanpak Wijkhelden gevierd. Dit jaar kwamen ruim 500 enthousiaste Wijkhelden uit de gemeenten Beuningen, Druten, Berg en Dal, Heumen en Nijmegen naar scouting Beuningen. Daar wachtte hen een dag vol activiteiten voor jong en oud, waarbij de wethouders van de deelnemende gemeenten aanwezig waren en meededen.

Op dit moment zijn in de regio meer dan 2000 Wijkhelden actief, die een bijdrage leveren aan een schone buurt. Hier zijn de deelnemende gemeenten en Dar trots op. Om deze reden zetten zij de Wijkhelden jaarlijks in het zonnetje en dit jaar nog eens extra.

Opening
Wethouder Piet de Klein (gemeente Beuningen) opende het Wijkheldenfestival samen met directeur Bart de Bruin en Michelle Stuiver (Dar). Ze bedankten alle Wijkhelden voor hun inzet voor een schone buurt en hun komst en hoe dankbaar zij hiervoor zijn.

Verrassing
Het was een spetterende opening met een verrassingsact voor de Wijkhelden. Zo onthulden Piet de Klein en Bart de Bruin een afvalbak, met een foto waarop Wijkhelden staan. Binnenkort kunnen bewoners meer afvalbakken met foto's van Wijkhelden tegenkomen in hun buurt.

'Zo maken we de Wijkhelden nog meer zichtbaar in de wijk en hopen we schone buurten te stimuleren. En waar het schoon is, blijft het ook langer schoon', aldus een woordvoerder van Dar. Ook Wijkheld worden? Meer informatie of aanmelden: www.wijk-helden.nl.

Meer berichten