Afbeelding
Foto: Maas en Waal in beweging

Wandelcafé Maas en Waal loopt als een trein

Algemeen

MAAS EN WAAL - Het Wandelcafé Maas en Waal, het initiatief waarbij eind maart in de eerste dorpen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal wandelgroepen zijn gestart, loopt ook na de zomer nog steeds als een trein. Inmiddels zijn er al elf groepen actief in acht kernen.

In Deest, Druten, Horssen, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Wamel, Dreumel en Alphen wordt er in de ochtend- middag of avonduren gewandeld. Het betreft een gezamenlijke wandeling, met aansluitend een kopje koffie of thee. Het Wandelcafé is voor iedereen die het leuk vindt om samen met andere mensen te wandelen. Het is gratis, alleen het kopje koffie/thee is op eigen kosten, en deelnemers hoeven geen lid te worden. Gezelligheid staat voorop.
De organisatie ligt per dorp bij enthousiaste vrijwilligers. Zij zetten de route uit, wandelen mee en zorgen voor de start- en eindlocatie van de tocht.

Wandelen in alle dorpen
Het Wandelcafé Maas en Waal is een initiatief van Stichting Maas en Waal in Beweging. De stichting heeft als doel om in elk van de dertien kerkdorpen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal in 2019 een wandelcafé te starten. De nieuwste aanwinst is Alphen, waar vanaf deze week op de woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en vrijdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur gewandeld wordt. De woensdaggroep start op 4 september, de vrijdaggroep op 6 september. Start- en eindlocatie is 'van alles 'n bietje' aan de Kerkstraat 9b.

Voor meer informatie kijk op www.maasenwaalinbeweging.nl.