Het kantoor van Uitgeverij de Maas&Waler in Druten.
Het kantoor van Uitgeverij de Maas&Waler in Druten. Foto: Google Maps 2019

Samenwerking Persgroep en de Maas&Waler

Algemeen

MAAS EN WAAL - De Persgroep heeft besloten per 1 oktober aanstaande te stoppen met het verspreiden van De Maas & Waalkanter en De Koerier Beuningen. Voor deze regio gaat de uitgeverij een samenwerking aan met de Maas & Waler.

Jan van Dun, algemeen directeur local media van de Persgroep: 'De markt ontwikkelt zich zodanig en zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde uitdagingen. Dit leidt tot allerlei bewegingen in de sector. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht.' De Persgroep past haar bestaande portfolio aan en zet uitvoeriger in op de digitale transitie en gaat met betrekking tot de huis-aan-huiskrant in deze regio samenwerken met de Maas&Waler.

Gezonde basis
Jeroen Pannekoek, uitgeverij de Maas en Waler: 'Door deze samenwerking ontstaat er een gezondere basis voor De Maas&Waler en het behoud van lokaal nieuws. Voor onze adverteerders verandert er niets, behalve dat de aandacht van de lezer nu volledig op onze krant is gericht. Adverteerders uit de Maas en Waalkanter en de Koerier Beuningen zijn natuurlijk van harte welkom.'

Samenwerking
De Maas&Waler bestaat sinds 1 januari 2013 en wordt gemaakt door ontwerpstudio Studio Pannekoek. Studio Pannekoek heeft vanaf 1974 meegewerkt aan titels van Wegener (tegenwoordig De Persgroep), zoals De Waalkanter (nu De Maas & Waalkanter), De Koerier Beuningen en de Zakengids Tiel. Eind 2012 kwam er een einde aan de samenwerking. In 2015 is Wegener overgenomen door De Persgroep. Door de koerswijziging bij de Persgroep en het veranderend medialandschap, gaan beide bedrijven weer met elkaar samenwerken.

Tips voor de redactie
Op redactioneel gebied verandert er voor de Maas&Waler in principe niets. Uiteraard staat de redactie van de Maas&Waler open voor suggesties. Is er een bepaalde rubriek uit De Maas & Waalkanter of De Koerier Beuningen die u graag terug zou willen zien in de Maas&Waler of heeft u andere suggesties of tips? Laat het ons weten via redactie@demaasenwaler.nl.