Logo demaasenwaler.nl
Foto: eigen foto

Geocaching (7): Ontmoeten

MAAS EN WAAL – Geocachen is meer dan alleen een cache leggen en zoeken. Het is vooral ook een mooie hobby om mensen te kunnen ontmoeten. Er zijn diverse landelijke events, groepen of teams gaan samen cachen en onderweg ontstaan er vaak onverwacht de leukste contacten.

JaFra82 zijn al jaren geocachers, geen echte fanaten, maar een fiets- of wandeltocht krijgt door geocachen wel een extra dimensie. Naast het zoeken, leggen ze caches en in Maas en Waal is een aantal zeer fraaie caches van hen te vinden.

Via logs, dat zijn verhaaltjes die je bij de gevonden cache schrijft, kwamen ze in contact met vroegere vrienden. Leuk, om weer eens samen te gaan cachen. JaFra82 gingen met hun fiets naar de afgesproken plek. Hun vrienden arriveerden met een volgeladen Volkswagenbusje. Hierin bevonden zich touwen, een opblaasboot en zelfs bergklimspullen. Met deze attributen kunnen zij op de meest moeilijk bereikbare plekken komen, bij de zogenoemde EXTREEM-caches. Dat matchte niet met de interesse van JaFra82, die alle geocachespullen in hun fietstas kwijt kunnen. Er bleek geen match om nog vaker samen op pad te gaan.

Een andere wel heel bijzondere ontmoeting hadden ze in Engeland. Een Engelsman wilde een afspraak maken met hen. Hij vertelde dat in één van zijn caches een munt of 'coin' met een opdracht was gelegd. Deze 'coin' moest voor een bepaalde datum in Nederland zijn. Het was een cadeau van de kinderen voor een Geocache echtpaar, dat op de betreffende datum hun huwelijksdag vierde. JaFra82 zorgden dat dit mooie en originele cadeau in de buurt van het echtpaar in een cache kwam te liggen.

Door Elly Hagen

Meer berichten