1e plaats voor Shayden in Veldhoven

VELDHOVEN - Afgelopen zaterdag werd de 6de race gereden van het NK Junior Moto Racing te Veldhoven. Vrijdags al kunnen trainen op deze mooie baan. Hij ligt er nog mooier bij dan vorig jaar. Vorig jaar reed Shayden hier een 4e tijd, maar kon door technische problemen de races niet afmaken/beginnen. Hij had iets goed te maken dus.

De trainingen vrijdag gingen erg lekker, ook al was het warm. Gelukkig in Italië al aan kunnen wennen. Zaterdag weer terug naar Veldhoven voor de races. Kwalificatie 1 ging lekker, hij zat weer snel in het ritme en zette hij een 1e tijd neer. Kwalificatie 2 tijd kunnen verbeteren, maar een andere coureur was net iets sneller, dus P2 werd zijn start plek.

Race 1: de start was erg goed, als eerste door de bocht, maar de andere coureurs zaten hem op de hielen. Uiteindelijk haalde een coureur hem in en gingen ze de strijd aan. Ze waren aan elkaar gewaagd, de bocht voor startfinish (ronde 6) kwamen ze samen de bocht door, de ene aan de buitenkant en Shayden aan de binnenkant. Ze raakte elkaar waardoor de andere coureur van de baan schoof. Shayden kon blijven rijden en kwam uiteindelijk als 1ste over de finish na nog 7 rondes doorgereden te hebben. Race 2: weer een goede start en gelijk kunnen blijven knallen waardoor hij weer als 1ste over de finish kwam. In het eindklassement staat Shayden nog steeds op de 2e plaats met 14 punten verschil. De laatste 2 races zijn dus erg van belang.

Zaterdag 7 september is race 7 in Berghem.