Logo demaasenwaler.nl
Foto: Stg. Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten

20 jarig jubileum actie Adrie's Dijkenloop Gehandicapten

BENEDEN-LEEUWEN - Terwijl de meesten nog genieten van de dit jaar wederom hete vakantie is begin augustus, alweer het 20e jaar, het startsein van de sponsoractie Adrie's Dijkenloop Gehandicapten.

Nog dik 3 weken te gaan en dan is het weer zover. In het weekend van 1 september a.s. wordt weer de inmiddels traditionele Maas en Waalse dijkensport v/h loop gehouden. Dit prachtige evenement in onze gemeente is inmiddels uitgegroeid tot een grote landelijke meerdaagse sportmanifestatie.

De stichting Adrie's Dijkenloop Gehandicapten met Initiatiefnemer Adrie Kooijmans als boegbeeld en z'n runningmates Sander en Erik spant zich al vanaf het jaar 2000 met succes in om rond de Maas en Waalse Dijkensport sponsorgeld te verzamelen ten behoeve van het tastbaar verrassen van de regionale jongeren met een beperking en chronisch zieke jongeren. Het succes samen met de beleving van de Vips van de aangeboden activiteiten en de brede warme ondersteuning van de Maas en Waalse Samenleving zorgen voor de motivatie tot voortzetting. In 19 jaar is het jaarlijkse sponsorresultaat gestegen tot ca € 14.000.-

Activiteiten 2019

De paascruise, het Weekendjeweg Valkenburg, de paracruise/waterspektakel en de sportinstuif waren weer succesvol. De beleving met kenmerkende saamhorigheid van het afgelopen jaar maken het zelfs voor de organisatie een feest.

Het weekend is het actie-paradepaardje, kenmerkend door de bijzondere invulling op een schitterende locatie met sport, spel, entertainment, roofvogelshow en grottenarrangement. De Lente-cruise mede mogelijk gemaakt door Moeke Mooren is een kennismakingsactiviteit voor nieuwe deelnemers. Hiertoe worden de regionale instellingen uitgenodigd. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers bijna 100 p. genoten van een heuse cruise met een uitgebreide lunchtafel met drankje onder de vrolijke muzikale klanken van Ron.

Met dankbare medewerking van Recr. Mij Uiterwaarde kon dit jaar middels de beschikbaar stelling van een pontje samen met WSV de Gouden Ham een waar muziekfeest op het water worden georganiseerd met de rolstoelgebonden Vips op het platform met DJ-Joey het middelpunt van het muziekspektakel. De gezamenlijke Afsluiting met de VIPS met begeleiders en schippersfamilie van WSV De Gouden Ham met koud/warmbuffet onder muzikale klanken van DJ-Joey en optreden van Happy Ouwer maakte deze dag tot een fantastisch feest. Last but not least is er de wekelijkse sportinstuif op vrijdagavond met sociaal café. Voor de aangepaste sportinstuif zoeken we nieuwe leden. Voor meer informatie zie https://www.adriedijkenloopgehandicapten.nl/sportinstuif.html.

Jubileumjaar 2019 > viering 4e lustrum!

Het succes van de activiteiten voor zowel deelnemers als voor de begeleidende vrijwilligers motiveren ons om door te gaan met sponsoractie 2019. Dit jaar vieren we het 20-jarig jubileum, 4e lustrum. Gedurende 20 jaar hebben we dankzij uw fantastisch ondersteuning de jongeren met een beperking uit de regio Maas en Waal tastbaar te kunnen verrassen. Trots vermelden we als hoogtepunten: Het helikopterspektakel van 2005 en 2014, Weekend Euro Disney 2009 en de activiteitendag met een 50m hoge rolstoeltoegankelijke Sky-cage 2010. In dit jubileumjaar 2019 hebben we de activiteiten met uw ondersteuning en inzet van gereserveerd budget de feestelijk opgesierd. Ook willen we weer graag enkele wensen vervullen van chronisch zieke jongeren. Behoort u tot de doelgroep of kent u iemand uit de doelgroep die je graag tastbaar wilt verrassen kunt u een verzoek in dienen. Als voorbeeld noemen wij Vip-arrangement club of theater, Ballonvaart, weekendjeweg etc. Voor de organisatie van de tastbare verrassingen doen we hierbij een oproep voor vrijwilligers voor o.a. om creatieve ondersteuning. Hebt u interesse kunt u zich melden voor nadere informatie op onderstaand contactadres

Evenals het vorig jaar kent 2019 wederom een vliegende start en we kunnen verheugd reeds een tussenstand melden van ruim €. 5000.-- Dit is 'n prima basis voor een succesvol actie 2019. Boegbeeld Adrie Kooijmans is weer volop in training en z'n runningmates handbikers Sander Zondag en Erik van der Eijk zullen ook dit jaar wederom de actie "trekken" door zich in te spannen. Adrie Kooijmans, Jan Peters, en Thijs Vos zullen zich inzetten om binnen het Leones-kamp zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen. Verschillende sponsoren hebben al een bijdrage gestort of hebben spontaan kenbaar gemaakt dat we zeker langs moeten komen voor een bijdrage. Voor spontane ondersteuning kunt u uw bijdrage overmaken op bankrekening: NL05 RABO 0102204985 Voor verdere informatie zie Website:http://www.adriedijkenloopgehandicapten.nl/

Meer berichten