Logo demaasenwaler.nl
Foto: Henk van Coolwijk

Installatie nieuwe pastoor St Christoffelparochie

Verslag door Henk van Coolwijk

DREUMEL - Op Zondag 18 augustus 2019 werd er een pontificale Eucharistieviering opgedragen door Mgr. G de Korte, Bisschop van 's-Hertogenbosch ter gelegenheid van de installatie van, zoals de meeste hem in de parochie kennen kapelaan Titus tot pastoor van de St Christoffelparochie wat z`on 8 dorpen omvat.

Voor deze speciale gelegenheid waren een aantal gasten aanwezig uit binnen en buitenland, o.a. Bisschop Mgr G de Korte, Bisschop Mgr. J Susaimanickam speciaal uit India, de sinds kort nieuwe kapelaan Sacha Steijaert, burgemeester van Maas en Waal V. van Neerbos. Speciaal voor deze bijzondere feestelijke gelegenheid zong het bijna voltallige kerkkoor de 4 stemmige Messe breve no 7 van Charles Gounod, met als dirigente Meintje Sips. De Hlg Barbarakerk zat voor deze gelegenheid helemaal vol.

Vele mensen waren ( ondanks de regen) speciaal naar Dreumel gekomen om deze bijzondere viering mee te kunnen maken. Behalve dat er de feestelijke installatie plaatsvond van de nu pastoor Titus, was hij vandaag ook toevallig jarig en werd 40 jaar jong, waarvoor na de prachtige kerkdienst en luidkeels "lang zal hij leven" klonk door de kerk.

Na afloop van de kerkdienst was er ook nog een receptie waar velen gebruik van maakten om hem veel geluk te wensen zowel met zijn verjaardag als nieuwe functie als pastoor. Hij bedankte iedereen uitvoerig voor deze prachtige dag.

Meer berichten