Logo demaasenwaler.nl
Team Alphen met presentatrice Angelique Krüger.
Team Alphen met presentatrice Angelique Krüger. (Foto: Christa van Lent)

Zomer in Gelderland vanuit Alphen en Boven-Leeuwen

MAAS EN WAAL – Het Land van Maas en Waal is ook dit jaar vertegenwoordigd bij het programma Zomer in Gelderland. Afgelopen maandag werden er opnames gemaakt in Alphen, komende vrijdag 16 augustus strijkt de karavaan van Omroep Gelderland neer in Boven-Leeuwen. In totaal worden tijdens de jubileumeditie van het programma twintig dorpen aangedaan.

Doel van de deelnemende dorpen is om geld bij elkaar te krijgen voor een goed doel. Daarnaast strijden ze om de titel 'Mooiste plaats van Gelderland'. Alphen wist, ondanks de regen, 600 euro bij elkaar te spelen voor Stichting Leefbaar Alphen Gelderland (SLAG). 'Geld dat besteed gaat worden aan een dorpsbarbecue', vertelt Ria Hol. 'En Pleinpop vulde het bedrag aan tot 1000 euro, een mooi gebaar. Het SLAG busje dat meereed tijdens de parade heeft momenteel pech, voor vervangend vervoer is echter gezorgd.' Het team in Alphen is nu met slechts één punt verschil met IJzevoorde op de voorlopige eerste plaats terechtgekomen: 499 punten.

Boven-Leeuwen

Boven-Leeuwen speelt aanstaande vrijdag voor een speeltoestel in park Groenewoud. Iedere werkdag staat er van 09.00 tot 19.00 uur een deelnemende plaats centraal bij Omroep Gelderland. De teams zijn de hele dag op radio en internet te volgen. In de avond wordt om 18.20 uur afgesloten met een live tv-uitzending, gepresenteerd door Angelique Krüger, waarin onder meer het opgehaalde geldbedrag en de tussenstand in de strijd om de titel 'Mooiste plaats van Gelderland' worden onthuld. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opname in Boven-Leeuwen bij te wonen.

Meer informatie over het programma, en een impressie van de deelnemende dorpen, zie: www.omroepgelderland.nl/zomeringelderland.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!