Logo demaasenwaler.nl
Foto: Dijkensport.nl

Voorinschrijving DijkenSport.nl sluit binnenkort

BENEDEN-LEEUWEN – over enkele weken is het zover: op vrijdag 30 augustus start de 20ste editie van DijkenSport.nl in Beneden-Leeuwen. Deze jubileumeditie belooft een groot feest te worden. De voorinschrijving via www.dijkensport.nl sluit op vrijdag 16 augustus. Inschrijven voor Bourgondisch Fruitfietsen en Fruitwandelen kan dus tot en met 16 augustus.

Voor de onderdelen hardlopen, waaronder ook de triathlon en trailRun, wielrennen en skeeleren kan nog ingeschreven worden tot en met 29 augustus. Skeeleraars kunnen ook op 31 augustus nog ter plekke inschrijven.

Vernieuwingen
DijkenSport.nl heeft ook dit jaar weer enkele vernieuwingen en veranderingen doorgevoerd. In het jubileumjaar wordt als extra jubileumonderdeel onder meer een 1/8 triathlon georganiseerd. Een triathlon is een sport die uit meerdere disciplines bestaat. De 1/8 triathlon bestaat uit: 500 m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen. Het is ook mogelijk om de 1/8 triathlon in een team van 3 personen af te leggen: de Tri-Together. Hierbij rondt ieder teamlid een onderdeel af (zwemmen, wielrennen of hardlopen). Dit wordt opeenvolgend gedaan, ofwel in een estafettevorm.

Skeeleren over Dijken
Op veler verzoek is ook het wedstrijdelement op het onderdeel skeeleren weer toegevoegd. Er is een mooi parcours uitgezet van 33,5 kilometer, dat is gekeurd door de KNSB. Wedstrijdrijders rijden deze ronde 2 maal dus in totaal is de afstand voor hen 67 km. Ook recreanten mogen meedoen aan de 67 km. Als je 67 km te ver vindt, doe dan mee aan de toertocht van 33,5 km (1 ronde).

Nieuwe onderdelen
Nieuwe onderdelen dit jaar zijn onder meer de Kickbike-cup en het NK Me-Moveen. Steppers kunnen meedoen aan de wedstrijd die meetelt voor de Kickbike-cup of aan de toertocht. De afstand is 33,5 km (1 ronde). Daarnaast staat een heus NK Me-Moveren op het programma. De Me-Mover is een stepmachine met drie wielen die aangedreven wordt door een loopbeweging te maken op twee voetsteunen. De af te leggen afstand is 33,5 km (1 ronde). Men kan meedoen aan het NK of aan de toertocht. Voor dit onderdeel wordt samengewerkt met TrainBuiten en Me-Mover Benelux.

Voor meer informatie en inschrijven: www.dijkensport.nl

Meer berichten