Logo demaasenwaler.nl
Foto: Irma SDteenbekkers

Oud en jong gaan samen Geocachen (4)

MAAS EN WAAL – Zoals eerder beschreven is Geocachen een spel voor alle leeftijden. In Beneden-Leeuwen gaat een oma regelmatig met haar kleindochters op stap om caches te zoeken. We geven het woord aan een van haar kleindochters.

'Als ik bij mijn oma ben in Beneden-Leeuwen, is Geocachen een perfecte activiteit om te doen, omdat je buiten bezig bent en nieuwe plekken leert kennen. In Beneden-Leeuwen zelf gaan we met de fiets het dorp in en dan hoeft onze oma niet per se mee. De caches die er liggen, zijn van verschillende moeilijkheidsniveaus. Het is erg leuk dat er ook een trial ligt. Dat zijn meerdere caches die bij elkaar horen.

De meeste caches in Beneden-Leeuwen hebben we nu wel gevonden en oma vindt het dan over het algemeen wel leuk om met de auto mee te gaan naar bijvoorbeeld Wamel of Boven-Leeuwen. Het is leuk dat ze meegaat, want zij weet over veel plekken waar we komen, iets te vertellen.
Intussen helpt ze ook zoeken en als we dan een cache vinden, is oma vaak nog enthousiaster dan mijn zusje en ik. We gaan meestal als het mooi weer is en dan doen we de traditionele caches, omdat die net wat makkelijker te vinden zijn. En als het slecht weer is, is het leuk om samen thuis een Mysterie (puzzel) op te lossen. Geocachen is dus voor elke leeftijd en leuk om te doen met het hele gezin.' Informatie over Geocaching op: www.geocaching.com of www.geocaching.nl.

Door Imke Steenbekkers

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!