Logo demaasenwaler.nl
Foto: Henk van Coolwijk

KØll op Maas en Waalse Oogstdagen

APPELTERN - De Maas en Waalse Oogstdagen zijn op zaterdag 10 en zondag 11 augustus en vinden ook dit jaar plaats op Strand Maaslanden in Appeltern. Entree en parkeren zijn gratis. Dit jaar is er op zaterdag 10 augustus, na afloop van de Oogstdankviering, vanaf 21.00 uur een feestavond met in de tent live muziek van de Maas en Waalse band KØll.

Zondag 11 augustus zijn de Oogstdagen vanaf 11.00 uur met onder andere: Jan's Landbouwplein, het NK hooien, een kinderplein, demonstratieveld en streekmarkt. Op de streekmarkt worden streekproducten en diensten aangeboden met een landelijk karakter, zoals biologische kazen, sappen, fruit en andere levensmiddelen van lokale bedrijven. Het aanbod is gegarandeerd vers en bijzonder door de zorgzame manier van produceren en verkopen.

NK Hooien

Verdeeld over de dag laten hooiteams hun vaardigheden en slimheid zien tijdens het Nederlands Kampioenschap hooien. In de boerendriekamp strijden zij tegen elkaar bij verschillende behendigheidsproeven van het platteland.

VIP tent

Voor het eerst is er een VIP tent ingericht. Hier kunnen genodigden van gemeentebesturen, sponsoren en vertegenwoordigers uit de landbouwsector elkaar ontmoeten. Want dankzij gulle sponsoren, zijn de Maas en Waalse Oogstdagen een geheel gratis en spraakmakend evenement. Recreatie maatschappij Uiterwaarde en Riverside Outdoor gaan daarin voorop. Zij ontvangen op hun terrein die dag een groot publiek, uit de streek en ver daarbuiten. Voor de campinggasten van de Gouden Ham vaart er gratis een bootje om de Maaslanden te bezoeken.

Meer berichten