Logo demaasenwaler.nl
Leden van Scouting Weurt tijdens een activiteit.
Leden van Scouting Weurt tijdens een activiteit. (Foto: Femke Pierlo)
Vereniging in beeld

Vereniging in Beeld: Scouting Weurt

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat Scouting Weurt.

Op vrijdagavond is het volle bak bij het scoutinggebouw in Weurt: zowel de bevers (4 t/m 7 jaar), de welpen (7 t/m 11 jaar) en de luchtscouts (11 t/m 15 jaar) komen op deze avond samen. Dat zorgt voor een hechte band tussen de leden, vertelt bestuurslid en leider van de luchtscouts Kevin Fleuren: 'We zijn een kleine vereniging met ongeveer 45 leden en iedereen ziet elkaar wekelijks, omdat de groepen tegelijk draaien.' Elke groep onderneemt activiteiten die passen bij de interesses van de leeftijd van de kinderen. 'De activiteiten die we organiseren, moeten leuk zijn voor de doelgroep', aldus Kevin. Daarbij gaat de vereniging ook met de tijd mee, door bijvoorbeeld aandacht te besteden aan internet en apps.

Uniek in de regio zijn de luchtscouts, waarbij het thema 'lucht' als rode draad door het programma loopt. Denk daarbij aan vliegen met drones, luchtballonnen maken, vliegtuigjes maken van hout en excursies naar het vliegveld. 'Iedereen kan zijn eigen interesses volgen en maakt een ontwikkeling door, dat is mooi om te zien.' Alle 'speltakken' (leeftijdscategorieën) gaan minstens twee keer per jaar op kamp. Iedere groep gaat naar een andere locatie. Bij de luchtscouts wordt geprobeerd om eens in de twee jaar een internationaal kamp te organiseren. In 2017 zijn ze naar Schotland geweest, waar ze een kamp met 1.000 scouts bijwoonden.
De vereniging is bezig om eens in de twee maanden een bijeenkomst op te zetten voor leden van vijftien jaar en ouder en alle (oud-)leiding en (oud-)bestuursleden. Meer info: www.scoutingweurt.nl.

Door Femke Pierlo

Meer berichten