Logo demaasenwaler.nl
Jeugd Vakantie Week Beuningen 2018.
Jeugd Vakantie Week Beuningen 2018. (Foto: Jos Courbois)

Jaarlijkse Jeugd Vakantie Week Beuningen viert Feest

MAAS EN WAAL - Waar Deest en Dreumel het jaarlijkse bouwdorp er al op hebben zitten, vinden elders in Maas en Waal de bouwweken pas aan het einde van de zomervakantie plaats. En voor Beuningen betekent dat dit jaar een hele speciale editie. Vijftig jaar geleden werd namelijk de eerste Jeugd Vakantie Week georganiseerd, en dat is reden voor 'Feest'.

De Beuningse Jeugd Vakantie Week start dinsdag 13 augustus. Kinderen én jongeren hebben zich reeds ingeschreven voor het evenement. Dit jaar staat de bouwweek in het teken van feest; op het terrein aan de Houtduiflaan krijgen de deelnemers zowel vertrouwde als nieuwe activiteiten voorgeschoteld.

Bestuurslid Maaike van der Zande geeft aan dat het aantal deelnemers in de lift zit. 'Dit jaar nemen er bijna 400 kinderen deel aan de Jeugd Vakantie Week, 50 meer dan het afgelopen jaar. Daar zijn wij als organisatie uiteraard heel blij mee.' De activiteitenweek wordt georganiseerd in samenwerking met Scouting Beuningen. 'Wij vullen elkaar qua organisatie en activiteiten goed aan.'

Jongerencamping

Het bijzondere aan Jeugd Vakantie Week Beuningen is dat niet alleen basisschoolleerlingen welkom zijn, maar ook de leeftijdsgroep die daarop volgt. Jeugd van twaalf tot en met eenentwintig, die minstens één jaar op het voortgezet onderwijs zit, kan komen kamperen op de 'jongerencamping'. Overdag is het de bedoeling dat de jongeren helpen bij het bouwdorp, terwijl ze 's avonds een eigen programma hebben met allerlei activiteiten. Ook overnachten ze op het terrein.
'De jongerencamping is ontstaan in 2011, als opstapje naar de vrijwilligersfunctie bij de Jeugd Vakantie Week', legt Maaike uit. 'De doelgroep is jeugd die te oud is voor de bouwweek, maar tegelijkertijd te jong om vaste vrijwilliger te worden. Afgelopen jaren zijn er op deze manier een aantal jongeren doorgestroomd naar de coördinatie van de Jeugd Vakantie Week, dus daarmee is het doel wel bereikt.'

De bouwweek in Beuningen start dinsdag 13 augustus. Vandaag, woensdag 7 augustus, begint de vakantieweek in Afferden. Het volledige overzicht van de bouwdorpen in Maas en Waal is te vinden in onderstaand overzicht.

Meer berichten