Editie vorig jaar.
Editie vorig jaar. Foto: Wim Piels

D'n derde Winssense Kermiskoers

Sport

WINSSEN - "We meuge wir!", het is weer Winssense Kermiskoers! Het wielerevenement dat wordt gehouden op de tweede zondag van augustus wat voor ons al sinds mensenheugenis de Kermiszondag is.

Na twee geslaagde edities mogen we met gepaste trots melden dat er met 93 inschrijvingen weer een mooie stijging heeft plaats gevonden in het aantal deelnemers! Zij zullen de sportieve strijd op de pedalen aan gaan in twee afzonderlijke koersen.

Zondag 11 augustus 14:00 uur: De Jozef Janssen Classic!

Deze koers voor de recreatieve fietser is vernoemd naar de laatste fietsenmaker van het dorp. De zonen van Jozef, Gerard en Willy Janssen zullen om 14:00 uur voor Ontmoetingscentrum 'de Paulus' het startschot gaan geven. Zo'n vijftig fietsers en fietssters zullen zes ronden door het dorp rijden en dat staat gelijk aan zo'n 24 kilometer. Ze finishen midden in de Kermistent!

Zondag 11 augustus 15:30 uur: De Hijmans Classic!

Welke topper mag zich de winnaar noemen van de enige echte Kermiskoers in de regio? Om 15:30 uur zal het startschot klinken in de Kermistent voor deze fietsers en één dappere fietsster. Zij rijden twaalf ronden hetgeen goed is voor zo'n 48 kilometer. Rond de klok van vijven zal er gefinisht worden bij ontmoetingscentrum 'de Paulus' en het Admiraal van Ghentplein waar de kermis dan in volle gang zal zijn.

Prijsuitreiking en Feest in de tent met 'Duo The Band'.

Rond de klok van half zes zullen in de Kermistent de winnaars van de Jozef Janssen Classic en de Hijmans Classic worden gehuldigd. Aansluitend barst het feest los onder de muzikale begeleiding van Duo The Band!

Een wijziging in het parcours!                                                

Dit jaar zullen de deelnemers van de WKK niet door de Uiterwaarden rijden. Deze lus door het mooie groene landschap langs de rivier komt te vervallen in verband met de werkzaamheden aan de weg die hier vrij recent geleden zijn uitgevoerd. Gezien de veiligheid van onze deelnemers hebben we besloten deze weg uit het Parcours du Kermiskoers te laten en het peloton over de Waalbandijk te laten rijden. Ook dit belooft een mooi schouwspel te worden dus voorwaar een prima alternatief!