Afbeelding
Foto: Gemeente Druten

Druten en Wijchen starten opleiding voor inwoners in de bijstand

Algemeen

Afgelopen donderdag gaf wethouder Sjef van Elk in Kanaalstaete aan de Kerkeland in Druten de officiële aftrap van de opleiding 'Klaar voor de start'. Dit intensieve traject van ongeveer anderhalf jaar maakt Drutenaren in de bijstand klaar voor betaald werk. Collega-wethouder Nick Derks gaf op hetzelfde moment de aftrap in de Saltshof in Wijchen, voor zijn gemeente.

De opleiding is een praktische invulling van het plan 'Druten werkt' en 'Wijchen Werkt'. Dit unieke werkgelegenheidsproject sluit aan op wat deelnemers wél kunnen. Hierbij werken gemeente en maatschappelijke partijen nauw samen. Zo krijgt elke deelnemer maatwerk aangeboden. In de gemeente Wijchen loopt dezelfde opleiding, maar dan uit het plan 'Wijchen werkt'.

Maatwerk

Veertig deelnemers uit beide gemeenten gaan vanaf 1 augustus de opleiding 'Klaar voor de start' volgen. Met een persoonlijk plan van aanpak krijgen zij in anderhalf jaar een programma-op-maat. Dit bestaat onder andere uit lessen en trainingen, een stage en hulp bij het vinden van een baan.

Stappen zetten
Het is de bedoeling dat Drutenaren en Wijchenaren in de bijstand de opleiding deels of volledig gaan volgen. "We zetten in op de capaciteiten en kwaliteiten van de deelnemers. Door het maatwerk kunnen we hen sneller en beter begeleiden op weg naar betaald werk. Dan zijn ze niet meer afhankelijk van een bijstandsuitkering en kunnen hun leven verder opbouwen", aldus de Wijchense wethouder Nick Derks.