Column Babbels: Balkenbrij

Algemeen Column Babbels

Jongeren rond sportpark De Gelenberg zorgen voor overlast door te crossen en driften in hun auto's. Heel hinderlijk, maar de gemeente Druten heeft er een plan voor bedacht: balken. Niet om de oproerkraaiers een corrigerende tik te verkopen (dat zou te praktisch zijn) maar om het parkeerterrein af te sluiten.

Die balkenbarrière is een tijdelijke oplossing: uiteindelijk moeten er camera's komen om de boel te beveiligen. Maar het regelen van die camera's kost tijd, dus als tussenoplossing oppert de gemeente de boel dan maar dicht te timmeren.

Fijn dat Druten actief meedenkt, maar wel jammer dat ze uitsluitend kiezen voor symptoombestrijding. Vandalisme is al jaren een probleem in de gemeente: van een vloot volledig vernielde bushokjes tot clubhuizen waar je de ramen van ingooit en jongeren die leegstaande panden een leuke plek vinden om te hangen. De gemeente lijkt het stilletjes geaccepteerd te hebben en omschreef de gemaakte rotzooi van Oud en Nieuw als 'een paar prullenbakken en bushokjes'. Joh, waar hebben we 't nog over?

Ik zal wel ouderwets zijn, maar onkruid pak je toch bij de wortels aan? Is het echt zo lastig om uit te vinden wie deze harde kern van overlastgevers is? Die hebben toch ook ouders? Ouders die je aansprakelijk kunt stellen voor het gedrag van hun sloopkogels van koters?

Want, hoe leuk dat cameratoezicht ook klinkt, wat gaan we met die beelden doen? Naar de politie? Nee, dan heb ik nog wel een andere suggestie voor de gemeente. Lanceer een website waar je al die beelden op zet. Compleet met close-ups en een lekker bekkende naam als www.kijkwiedrutenvernielt.nl. Eens zien of namen & shamen afschrikwekkend werkt.

Vast beter dan de aangekondigde balken. Druten geeft toe dat er kans is dat jongeren nu een andere plek zoeken om te crossen. Dus, u bent gewaarschuwd. De gemeente heeft in het ergste geval nog wel een balk over. Die hele flinke waar ze dat geld voor onzinbeleid overheen gooien.