Afbeelding

Een nieuwe bestemming voor alle speeltoestellen

Algemeen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen heeft via een openbare veiling afstand gedaan van ongeveer 100 speeltoestellen. Inmiddels hebben alle speeltoestellen een nieuwe bestemming gevonden. Een duurzame oplossing waardoor de levensduur van de toestellen wordt verlengd.

Wethouder Piet de Klein: "Het veilen van de speeltoestellen die vrij waren gekomen uit het saneren van onze speelplekken is echt een succes gebleken. Niet alleen vonden ze een nieuwe eigenaar maar ook over het algemeen weer een publieksvriendelijke herbestemming. Mede door de inzet van onze medewerkers kunnen we terug kijken op een goed verlopen "circulair" project binnen onze gemeente."

Alle speeltoestellen zijn opgehaald
Alle gekochte speeltoestellen zijn inmiddels opgehaald door hun nieuwe eigenaar. De toestellen komen niet allemaal binnen de gemeente Beuningen terug. Via de openbare veiling, waar iedereen een bod kon uitbrengen, zijn toestellen ook opgehaald door zowel particulieren als verenigingen en stichtingen van zowel binnen als buiten de gemeente.

Opbrengst van de veiling
In totaal heeft de veiling van de speeltoestellen ruim € 39.000,- opgebracht. Deze opbrengst zal terugvloeien naar de algemene middelen, de 'huishoudpot', van de gemeente. Er wordt een voorstel gedaan aan de gemeenteraad om dit geld te besteden aan activiteiten voor kinderen en jongeren in de gemeente Beuningen.