Logo demaasenwaler.nl
Een van de bijeenkomsten van Samenredzaamheid Dreumel.
Een van de bijeenkomsten van Samenredzaamheid Dreumel. (Foto: Henk van Coolwijk)

Vereniging in Beeld: Samenredzaamheid Dreumel

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat de Vereniging Samenredzaamheid Dreumel.

De vereniging bestaat bijna vijf jaar en is in deze tijd gegroeid naar 320 leden. De ledengroep is zeer divers en bestaat uit zowel vrijwilligers als mensen die van de diensten van de vereniging gebruikmaken. Deze diensten zijn onder te verdelen in vier categorieën: ontmoeting, vervoer, gezelschap en klussen.

Ons Plekske
Sinds januari heeft de vereniging een eigen ruimte genaamd 'Ons Plekske', in scoutinggebouw de Paulus. 'Elke dinsdag- en donderdagochtend worden er van 10.00 tot 12.00 uur gezellige activiteiten ondernomen, zoals kaarten, handwerken en rummikuppen', vertelt Rikie van Deursen. 'En in samenwerking met Maas en Waal in Beweging wordt iedere vrijdag van 09.30 tot 10.30 uur het wandelcafé georganiseerd, met Ons Plekske als start- en eindpunt', vervolgt ze.

De Vereniging Samenredzaamheid Dreumel beschikt over een eigen duofiets, waar leden samen met een vrijwilliger een korte fietstocht mee kunnen maken in de buurt. 'Daarnaast wordt er vervoer aangeboden naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of familie en vrienden', vertelt voorzitter Jacobijn Olthoff. 'Verder hebben we ook een gezelschapsgroep die een of twee keer per week bij een lid op bezoek gaat om bijvoorbeeld koffie te drinken of boodschappen te doen. Op deze manier kan ook mantelzorgondersteuning geboden worden', aldus Olthoff. De laatste groep is de klusgroep, die kleine klussen oppakt bij mensen die dit zelf niet meer kunnen. Daaronder vallen klussen in huis en in de tuin, maar ook administratie.

Activiteiten
Voor alle leden worden twee tot drie keer per jaar leuke activiteiten georganiseerd, zoals een ritje met het 'treintje van Theo' naar Heerewaarden, een bezoek aan de landschapstuin of het bijwonen van een toneelvoorstelling. 'Deze simpele activiteiten zijn vaak het leukst en zorgen voor herkenning bij de leden', zeggen beiden. Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger, zie: www.samenredzaamheiddreumel.nl.

Door Femke Pierlo

Meer berichten