Logo demaasenwaler.nl
Foto: Marion Enzerink

Meer geld voor project Tech Lokaal van Stichting Meerwaarde

WEST MAAS EN WAAL – Het project Tech-Lokaal van Stichting Meerwaarde krijgt iets meer structurele subsidie en ook komt er een eenmalige activiteitensubsidie van 5000 euro. Het college van B&W heeft dat besloten vanwege de goede resultaten die geboekt zijn.

Tech–Lokaal biedt in Beneden-Leeuwen techniekonderwijs aan voor zowel leerlingen van de basisscholen als leerlingen van het Pax junior. Daarnaast bieden ze ook buiten schooltijd workshops aan in de vorm van naschoolse talentontwikkeling. Bovendien hebben zowel de leerkrachten van SPOM als de techniekdocenten van het Pax junior deskundigheidsbevordering op het gebied van techniek gekregen. De afgelopen periode is daarnaast met name ook veel geïnvesteerd in het inrichten van het nieuwe Tech-Lokaal in het IKC in Beneden-Leeuwen.

Gezien die positieve resultaten wil de gemeente de samenwerking voortzetten. Om de activiteiten iets uit te breiden verhoogt de gemeente de subsidie nu met 1000 euro tot in totaal 10.000 euro per jaar.

Een aantal van de activiteiten die Tech-Lokaal de komende periode wil opzetten brengt eenmalig extra kosten met zich mee. Dit geldt voor de organisatie van de techniekdag, de innovatieve techniekwedstrijd en aantal andere projecten. Daarvoor is de eenmalige activiteitensubsidie van 5000 euro.

Door Patrick Huisman

Meer berichten