Logo demaasenwaler.nl
De Maas&Waler dat ben ik

De Maas en Waler dat ben ik: Nathalie Broekmeulen

Nathalie Broekmeulen
Nathalie Broekmeulen (Foto: Maik Jansen)

In de rubriek 'de Maas & Waler dat ben ik' maken we wekelijks kennis met een inwoner van deze regio. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom wonen ze hier. Maar ook, wat zouden ze graag toevoegen aan de regio? En aan welke plek hebben zij bijzondere herinneringen? Het resultaat, bijzondere portretten van gewone mensen met een eigen verhaal.

Naam: Nathalie Broekmeulen
Leeftijd: 38 jaar
Woonplaats: Heerewaarden

'Opa is er in 1971 mee begonnen, er stonden een stuk of 10 caravans, hoofdgebouw en haven waren in aanbouw. Opa heeft het verder opgebouwd en een deel van het terrein pas jaren later opgehoogd.

Ze is beheerder van Watersportcentrum Heerewaarden, een familiebedrijf: Nathalie Broekmeulen als spil en drijvende kracht. Nathalie woont haar leven lang in Heerewaarden, het uiterste puntje van Maas en Waal. 'De camping is echt een familiebedrijf. Mijn vader leeft niet meer, mijn moeder heeft besloten samen met oom het bedrijf voort te zetten. De vrouw van mijn oom, mijn broer Christian en Thomas werken mee in het bedrijf.

Kunstacademie
'Op de middelbare school had ik een breed pakket, dus ik kon na mijn examen veel kanten op'. Maar wat was dan de goede kant. 'Mijn droom was bouwkunde, want ik wilde architect worden. Maar de studie viel tegen, toch niet zo interessant als gedacht'. In de zoektocht naar een aansprekende opleiding koos Nathalie achtereenvolgens voor een cursus sociale hygiëne, haalde haar horecapapieren, deed een timmercursus, in de avonduren ook nog een kapperscursus, en tot slot een toelatingsjaar voor de kunstacademie in Arnhem.

Familiebedrijf
Veelzijdig. Maar zo langzamerhand werd er een rode draad zichtbaar in haar leven. Want 'van jongs af aan, zo tussen de bedrijven door, werkte ik altijd op de camping. Wij hielpen trouwens allemaal mee. Dat werd op den duur zo groot dat mijn vader zei: misschien moet ik je maar op de loonlijst zetten'. Dat was in 2001.

'Veel mensen uit het dorp hebben hier hun jachtje liggen, of de speedboot. Het gebied met de stacaravans is ook een belangrijk onderdeel van het bedrijf. In 2015 hebben we een heel grote brand gehad. Die gebeurtenis was een keerpunt voor ons, het heeft er wel in gehakt. Vanaf 2017, toen de ravage was hersteld, zijn we in de opbouwfase. We zijn hard aan het werk om de camping te vernieuwen en verbeteren. Dat is een kwestie van een lange adem. Als er een plek vrij komt, breken we de oude bebouwing weg, zo komt er steeds meer ruimte vrij.

Het komt wel goed
We willen niet groter groeien, het doel is alles mooier te maken en iets meer van deze tijd. We hebben met de familie een bedrijfsplan gemaakt, dat ligt nu bij de gemeente. We voelen ons optimistisch over de uitkomst. In afwachting daarvan zijn we nu wel al bezig, er is van alles wat moet worden opgeknapt'. 'Ik zeg altijd dat het wel goed komt, dat is mijn motto. Altijd vertrouwen in waar we mee bezig zijn, al is het naïeve er wel vanaf. En dat is maar goed ook. Wat ik het minste leuk vindt? Dat is de administratie. Dan laat ik me graag afleiden, een kantoorbaan zou niks voor mij zijn. Anderzijds geeft het wel een goed inzicht in waar we mee bezig zijn, het hoort erbij'.

Je ziet mij in deze zomerperiode vooral bezig in de keuken en achter de bar. Ook organiseer ik verschillende activiteiten en evenementen. En ik houd contact met de campinggasten, ik ben ook regelmatig buiten in de weer'.

Familie
'In de zomerperiode is het hard werken, voor ons allemaal, nooit op vakantie. Het zijn vaak lange dagen, 10 uur per dag is geen uitzondering. In de winter is het veel rustiger, dan is er tijd voor het gezin. Samen met Thomas met wie ze al twaalf jaar samenwoont heeft ze twee jongens, Thijs (7) en Len (5). Dan is er ook ruimte voor klusjes en knutselen, bezig zijn in huis. Ik vind het heerlijk om met het interieur bezig te zijn. Dat zie je ook terug in de inrichting van het hoofdgebouw, daar zitten veel van mijn ideeën in verwerkt'.

Wereldreis
Droom? Voor het bedrijf hoop ik dat we onze toekomstplannen goed af kunnen ronden. Dat moeder, oom en tante van hun ouwe dag mogen genieten. De jongere generatie gaat het overnemen, dat is wel het plan. Voor mij persoonlijk? Ik wil graag een grote reis maken met Thomas en de kinderen, dat heb ik zelf vroeger ook gedaan, daar heb ik erg van genoten. Dat gaan we zeker doen… dat komt wel goed'.

Door Addy de Meij

Meer berichten