Logo demaasenwaler.nl
Foto: Piet Zeeuwen

Eind aan crossen en driften op De Gelenberg

DRUTEN - In Druten kwamen bij de politie en gemeente regelmatig klachten binnen over crossende en driftende jongeren in auto's aan de voorzijde van sportpark De Gelenberg. Dat het er best wel ruig aan toe gaat is te zien aan de achterblijvende bandensporen op het parkeer(weg)dek.

Om dit probleem voorgoed de wereld uit te helpen stellen B&W van Druten voor om de parkeervakken, van voor naar achter (tot aan de fietsenstalling van DIO'30), te voorzien van scheidingsbalken. Het 'normale verkeer' voor de scouting, DIO'30 of het zwembad heeft daar volgens hen geen last van.

Het is een relatief goedkope oplossing waarvan de Drutense bestuurders denken dat die goed werkt. De scheidingsbalken hebben elders in de gemeente immers ook zichtbaar resultaat opgeleverd. Bijkomend voordeel is dat deze oplossing op korte termijn gerealiseerd kan worden. Tevens is voorgenomen op het parkeerterrein camerabeveiliging te realiseren. Het risico bestaat dat de crossende auto's een andere plek gaan zoeken op het sportpark.

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten