Logo demaasenwaler.nl
Rechtenvrij
Rechtenvrij (Foto: )

Batenburg neemt afscheid van Victorkerk

BATENBURG - In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli neemt Batenburg afscheid van de H. Victorkerk.

Op zaterdag 13 juli kunnen belangstellenden tussen 13.00 en 16.00 uur de waardevolle, bijzondere objecten van de kerk voor de laatste keer bezichtigen. De kandelaars, kazuifels, heilige vaten, het wijwatervat en vooral de zeer bijzondere gebrandschilderde ramen (gemaakt door Willem Mengelberg , beïnvloed door het werk van de bekende Jan Toorop) zijn op deze dag voor het laatst te zien. Janus Kolen, lid van Erfgoed Batenburg, heeft er korte teksten met uitleg bij gemaakt, zodat deze prachtige objecten in ieders herinnering blijven.

Viering
Op zondag 14 juli wordt de H. Victorkerk aan de eredienst onttrokken in een daarvoor speciaal ontworpen viering. In deze viering gaan pastoor Martin Claes en diaken Hennie Witsiers voor. Het parochiekoor, onder leiding van dirigent/organist Jan Derks, verzorgt de gezangen. Belangstellenden zijn bij beide gelegenheden van harte welkom.

Met toestemming van de nieuwe eigenaar van het kerkgebouw, de heer Beens, blijft de Mariakapel geopend voor publiek en voor eenieder die een kaarsje wil opsteken. Een besluit dat op veel waardering van de Batenburgse bevolking kon rekenen.

Meer berichten