Logo demaasenwaler.nl
Robby Herckenrath.
Robby Herckenrath. (Foto: John van Gelder)

Herckenrath Fietsplaza staat garant voor service en kwaliteit

Lugano, de enige e-bike met 5 jaar garantie en 700wh accu

HORSSEN - Al 40 jaar is Herckenrath Fietsplaza een bekende naam in Horssen. De zaak met twee verdiepingen, een oppervlakte van 1.500 m2 en een eigen testbaan was toen ter tijd de grootste en modernste fietsspeciaalzaak van Nederland. In al die jaren is er veel gebeurd en veranderd. Vooral de opkomst van online fietsenwinkels met lage prijzen heeft het de vakhandelaren flink lastig gemaakt.

Robby Herckenrath heeft lef getoond en probeerde van deze bedreiging een kans te maken. Hij heeft namelijk zijn eigen e-bike merk Lugano opgericht. Zijn ogen zijn geopend tijdens meerdere studiereizen door China. Robby tekent zijn fietsen zelf in Horssen en laat de fietsen in het buitenland produceren. Inmiddels zijn er drie modellen op de markt: Lugano Elo Special, Lugano Elo de Luxe en Lugano Elo Tour. 'Uniek aan fietsen van Lugano is dat je geen twee maar vijf jaar garantie krijgt bij aanschaf. Je fiets wordt door ons opgehaald en een paar dagen later weer thuisgebracht', vertelt Robby.

Kwaliteit
Een ander pluspunt van de fietsen is dat ze een accu van 700 Watt hebben, waardoor de actieradius van een Lugano fiets groter is dan van andere merken. 'Dit is ideaal omdat mensen steeds vaker lange afstanden fietsen. Gemiddeld kun je 150 kilometer fietsen zonder de fiets op te laden', aldus Robby. Vaak zijn klanten via ervaringen van anderen al overtuigd van de kwaliteit van Lugano fietsen, maar wie dit zelf wil ervaren kan een proefrit maken op de unieke buitentestbaan.

Dealers in Nederland herkenden het probleem van de online fietsverkoop en waren geïnteresseerd om het merk Lugano te verkopen in hun winkel. Inmiddels zijn de fietsen bij vijfentwintig dealers in Nederland, met in totaal negenentwintig verkooppunten, verkrijgbaar. 'Wie op vakantie is elders in het land, kan ook bij de lokale Lugano dealer terecht voor service en reparatie. In de toekomst wil ik dit gaan uitbreiden tot 100 dealers', vertelt Robby. 'De fietsen worden inmiddels door heel Nederland verkocht en dat is allemaal ontstaan in een klein dorpje als Horssen. Ik ben er trots op dat ik dit in drie jaar tijd heb neergezet.'
Robby Herckenrath van Herckenrath Fietsplaza is, samen met Van Raaij Groenverzorging en Story Event Engineering, genomineerd voor de titel Ondernemer van het Jaar Maas en Waal 2019. Op 5 november wordt bekendgemaakt wie met deze titel bekroond wordt.

Meer informatie, zie: www.zoekfiets.nl en www.luganofietsen.nl.

Door Femke Pierlo

Meer berichten