Logo demaasenwaler.nl
Foto: ter illustratie.

Snel internet voor inwoners buitengebied

BEUNINGEN – Inwoners van het buitengebied van de gemeente Beuningen, Druten, Wijchen en Heumen kunnen op korte termijn ook beschikken over breedbandinternet. De gemeenten sluiten daarvoor een convenant met het bedrijf 'Glasvezel Buitenaf'.

Op dit moment zijn de buitengebieden grotendeels verstoken van breedbandinternet. Bewoners en ondernemers die snel internet wensen, zijn afhankelijk van initiatieven van marktpartijen. Tot vorig jaar waren er geen bedrijven actief in de regio die glasvezelnetwerk in het buitengebied wilde realiseren. In het najaar 2018 organiseerde het bedrijf Glasvezel Buitenaf een publieke campagne onder inwoners in de buitengebieden van Beuningen, Druten, Wijchen en Heumen.
Het bedrijf heeft naar eigen zeggen voldoende overeenkomsten afgesloten met inwoners om een netwerk aan te leggen. Omdat Glasvezel buitenaf een aantal afwijkende voorwaarden stelt is er onderhandeld met de vier gemeenten over een convenant. Dat heeft onder andere te maken met de diepte waarop de kabels komen te liggen en de leges die het bedrijf moet betalen aan de gemeenten. Op beide gebieden is het bedrijf door de gemeenten tegemoet gekomen.

Door Patrick Huisman

Lees ook

Meer berichten