Logo demaasenwaler.nl
Het Forum, in het reeds gerealiseerde gedeelte van de wijk Keizershoeve.
Het Forum, in het reeds gerealiseerde gedeelte van de wijk Keizershoeve. (Foto: Jansen Bouwontwikkeling)

Gemeente stelt voorwaarden aan Ecowieck

EWIJK - De ecologische wijk die aan de rand van Ewijk moet komen heeft van de gemeenteraad een aantal voorwaarden meegekregen. Op deze manier moeten toekomstige bewoners vroegtijdig betrokken worden bij het maken van de plannen. De gemeente gaat daarom de wijk ontwikkelen via CPO, collectief particulier opdrachtgeverschap. Dit past bij de gedachte van een ecologische wijk en het stimuleert de gemeenschapsvorming in de wijk.

Om deel te kunnen nemen aan een CPO-groep stelt de gemeente geen voorwaarden. Beuningen richt zelf geen CPO-groepen op.

Belangstellenden voor een CPO-project kunnen zich aansluiten bij bestaande groepen of zelf een CPO-groep oprichten. De minimale omvang voor een CPO-project in de Ecowieck is zes huishoudens die zich organiseren zich in een vereniging. De vereniging laat zich bij het ontwerp en de bouw begeleiden door een professionele en deskundige partij die ervaring heeft met de onafhankelijke begeleiding van bouwgroepen.

De gemeente vindt dit belangrijk omdat de eigenaren van de toekomstige woningen vaak zelf geen professionele expertise in huis hebben. Verder zijn er nog voorwaarden op het gebied van de prijsklasse van woningen, het parkeren en natuurlijk de eco-principes.

Eerder had Beuningen al besloten dat de nieuwe wijk 'Ecowiek' wordt genoemd.

Door Patrick Huisman

Meer berichten