Logo demaasenwaler.nl
Foto: Maartje Florussen

Opbrengst sponsorloop St. Victorschool

AFFERDEN - De St. Victorschool uit Afferden stond ruim drie weken lang in het teken van KIKA. Hoogtepunt was een sponsorloop, begin juni. In totaal werd een bedrag van 3.530 euro bijeen gebracht.

Voorafgaand aan de sponsorloop hield Marieke Geurts in elke groep een presentatie over KIKA en het werk dat zij doet. De stichting wil door onderzoek de overlevingskansen van kinderen met kanker verhogen van 75 naar 95 procent. Geurts loopt zelf in november in Athene de marathon voor KIKA.

De sponsorloop werd gehouden op en rondom het schoolplein. De route was versierd met vlaggen en ballonnen. Om half twee werd gestart met een warming-up, verzorgd door enkele bovenbouwleerlingen. Vervolgens gaf de KIKA-beer het startsein voor groep 1, 2 en 3. Onder aanmoediging van vele ouders, opa's, oma's en de andere leerlingen werd fanatiek gelopen rond de school. Daarna startten de midden- en bovenbouwleerlingen, die een rondje van 750 meter door de Gaard liepen.

Opbrengst
Uiteindelijk wisten de leerlingen dankzij de sponsorloop én een lege flessen actie maar liefst 3.530 euro bij elkaar te brengen voor het goede doel.

Meer berichten