Logo demaasenwaler.nl
Deelnemers aan een eerdere editie van de Oeverwalloop.
Deelnemers aan een eerdere editie van de Oeverwalloop. (Foto: Beuningen Sport en Beweging)

Actief en Ontmoeten in Beuningen

BEUNINGEN - De Beuningse Oeverwal Loop krijgt vanaf dit jaar een andere naam en invulling. Het sportieve evenement gaat verder onder de naam 'Actief Ontmoeten', met een breder programma met onderdelen voor jong en oud.

Actief Ontmoeten wordt georganiseerd door Beuningen Sport en Beweegt (BSB) en is onderdeel van de Beuningse editie van de Nationale Sportweek, die dit jaar plaatsvindt van 20 tot en met 29 september. De Sportweek is een initiatief van Beuningen Samen in Beweging.

Op zondag 15 september staan de wandeltochten op het programma. De wandeltocht is 29 kilometer, maar kan ook ingekort worden. Er kan gestart worden tussen 7.30 en 9.30 uur bij de Weeropper in Beuningen. Op het terras en/of in de schuur van de Weeropper wordt een gezellige en sfeervolle ontmoetingsplaats ingericht met koffie, thee, sapje en/of taart. Men kan tevens in de boerderijwinkel terecht voor streekproducten.

Programma

Zondag 22 september staat in het teken van bewegen en ontmoeten. Er zijn veel verschillende activiteiten, zodat er voor ieder wat wils is. Zo kan er gewandeld, gefietst en geklauterd worden. Ook worden er combitrainingen aangeboden en kunnen hardlopers deelnemen aan de Trailrun. Voor de kleuters is er het 'kleuter- klim- en klauterfestijn', verzorgd door Het Dijkmagazijn.
De buurtsportcoaches verzorgen het onderdeel voor de schoolgaande jeugd. Dit onderdeel is nog in ontwikkeling. De wandeltochten worden, evenals voorgaande jaren, verzorgd door stichting WiB (Wandelen in Beuningen). Deelnemers kunnen tussen 8.00 en 10.00 uur van start gaan met de Klompenpad wandeling. Aan de hardloop-trails kan individueel of in groepen worden meegedaan. Er is geen wedstrijdelement. Het is namelijk de bedoeling dat alle trail-deelnemers ongeveer op hetzelfde moment finishen. Het wordt een sfeervolle en muzikale finish voor alle deelnemers. De trailrun wordt verzorgd door BSB.

Fietstochten

Er worden deze dag verschillende fietstochten aangeboden, deze variëren van 15 tot 80 kilometer. Zo is er bijvoorbeeld de vier pontjes-route. Mogelijkheden te over om individueel, in een groep of met het gezin te gaan fietsen.

Nabij het evenemententerrein aan de Weeropper wordt een combitraining gegeven, verzorgd door BSB. Iedereen vanaf een jaar of tien kan hieraan deelnemen. De combitraining is een combinatie van verschillende oefenvormen zoals Yoga, Tai chi, Essentrics, Circuittraining en spel. Bij de Weeropper is een actief programma tot circa 13.00 uur.

Gratis inschrijving

Alle deelnemers die voor 13 september inschrijven via de website www.actiefontmoeten.nl betalen geen inschrijfgeld. Op 15 september en/of 22 september kan worden ingeschreven tegen betaling. Het evenemententerrein en de start/finish zijn bij de Weeropper, aan de Kloosterstraat 17 in Beuningen. Bij mooi weer buiten op het terras, bij slecht weer binnen in de fruitschuur.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.actiefontmoeten.nl of neem contact op via beuningensportenbeweegt@gmail.com.

Meer berichten